Nieuwsblog

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Hardlopen

Hardlopen, voeding en gewicht

Juiste voeding voor de beste prestatie
Als beginnend of ervaren hardloper wil je het beste uit je lijf halen. Naast een goede voorbereiding weet je dat voeding een belangrijke rol speelt bij de training, de wedstijden en het herstel. Misschien wil je aan de slag met een gewichtsdoel, bijvoorbeeld omdat je iets wilt afvallen of omdat je moeite hebt om op gewicht te blijven door lange duurtrainingen. Of misschien heb je het idee dat je niet alle voedingstoffen binnenkrijgt en tegen tekorten aanloopt. Er kunnen verschillende redenen zijn om actief aan de slag te gaan met voeding, het is een investering in je sport en prestatie!

Gewicht heeft invloed op snelheid en prestatie. Ga daarom aan de slag met haalbare doelen om op een verantwoorde wijze afvallen. Juist in deze situatie is het belangrijk om de voeding goed op orde te hebben.

Blessures voorkomen
Merk je dat je lastig bij kunt ‘tanken’ tussen de trainingen door. Heb je moeite om op gewicht te blijven en heb je het gevoel continue te moeten eten? Ook dan is het waardevol om een goed voedingsplan op te stellen. Zo krijg je meer rust in je voedingsplan en ben je goed voorbereid op de volgende inspanning.

Je herstel bestaat uit rust én de juiste voeding. Dit zijn twee belangrijke factoren die je helpen bij het voorkomen van blessures en je herstelt beter.

Voel je op je best
Everdien is naast actief hardloper ook diëtist en gezondheidswetenschapper met kennis en ervaring op het gebied van hardlopen en voeding. Samen gaan we aan de slag met jouw voeding om het beste resultaat te bereiken.

Je krijgt een voedingsplan en advies passend bij jouw doel. Ook werken we aan voeding rondom de trainingen en wedstrijden. Door actief aan de slag te gaan met voeding rondom herstel haal je het optimale uit je inspanning en zorg je dat je lichaam ook de juiste bouwstoffen en brandstoffen binnen krijgt.

Neem jij het hardlopen serieus en wil je daarom ook aan de slag met je voeding? Word een pro en maak nu een afspraak!

dietistleiden hardlopen presteren

Naar boven