Nieuwsblog

Pindakaaskoekjes zonder toegevoegd suiker

09-08-2017
Met het idee van pindakaaskoekjes ben ik zeker niet de eerste, maar deze uitvoering is wel anders dan de andere...
Lees verder

Mango avocado taart

08-08-2017
Met dit taartje maak je een heleboel mensen blij, hij is namelijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Deze taart...
Lees verder

Slank de zomer door

30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even...
Lees verder

Hardlopen

Hardlopen, voeding en gewicht

Juiste voeding voor de beste prestatie
Als beginnend of ervaren hardloper wil je het beste uit je lijf halen. Naast een goede voorbereiding weet je dat voeding een belangrijke rol speelt bij de training, de wedstijden en het herstel. Misschien wil je aan de slag met een gewichtsdoel, bijvoorbeeld omdat je iets wilt afvallen of omdat je moeite hebt om op gewicht te blijven door lange duurtrainingen. Of misschien heb je het idee dat je niet alle voedingstoffen binnenkrijgt en tegen tekorten aanloopt. Er kunnen verschillende redenen zijn om actief aan de slag te gaan met voeding, het is een investering in je sport en prestatie!

Gewicht heeft invloed op snelheid en prestatie. Ga daarom aan de slag met haalbare doelen om op een verantwoorde wijze afvallen. Juist in deze situatie is het belangrijk om de voeding goed op orde te hebben.

Blessures voorkomen
Merk je dat je lastig bij kunt ‘tanken’ tussen de trainingen door. Heb je moeite om op gewicht te blijven en heb je het gevoel continue te moeten eten? Ook dan is het waardevol om een goed voedingsplan op te stellen. Zo krijg je meer rust in je voedingsplan en ben je goed voorbereid op de volgende inspanning.

Je herstel bestaat uit rust én de juiste voeding. Dit zijn twee belangrijke factoren die je helpen bij het voorkomen van blessures en je herstelt beter.

Voel je op je best
Everdien is naast actief hardloper ook diëtist en gezondheidswetenschapper met kennis en ervaring op het gebied van hardlopen en voeding. Samen gaan we aan de slag met jouw voeding om het beste resultaat te bereiken.

Je krijgt een voedingsplan en advies passend bij jouw doel. Ook werken we aan voeding rondom de trainingen en wedstrijden. Door actief aan de slag te gaan met voeding rondom herstel haal je het optimale uit je inspanning en zorg je dat je lichaam ook de juiste bouwstoffen en brandstoffen binnen krijgt.

Neem jij het hardlopen serieus en wil je daarom ook aan de slag met je voeding? Word een pro en maak nu een afspraak!

dietistleiden hardlopen presteren

Naar boven