Nieuwsblog

Pindakaaskoekjes zonder toegevoegd suiker

09-08-2017
Met het idee van pindakaaskoekjes ben ik zeker niet de eerste, maar deze uitvoering is wel anders dan de andere...
Lees verder

Mango avocado taart

08-08-2017
Met dit taartje maak je een heleboel mensen blij, hij is namelijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Deze taart...
Lees verder

Slank de zomer door

30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even...
Lees verder

Lichaamssamenstelling meten

                                                                                         Nu een afspraak maken

Meten is weten  
Wellicht weeg je jezelf thuis wel eens. Of nog beter, heb je bij de sportschool op zo’n apparaat gestaan die ook jouw vetpercentage zou meten. Dat lijkt misschien een mooie schatting, maar zeker niet correct. Wil je écht met doelen aan de slag en progressie zien? Meten is weten! En dan wel met een betrouwbaar apparaat.

Bio impedantiemeting

Met een gecertificeerd en betrouwbaar bio impedantie meetapparaat kun je de lichaamssamenstelling meten. Onder andere je vetpercentage en spiermassa en i.c.m. met je gewicht natuurlijk terug te rekenen naar kilo’s. Dit apparaat meet via elektronische geleiding de ‘weerstand’ van de ene uithoek naar de andere uithoek van je lichaam. Door de mate van weerstand wordt de lichaamssamenstelling bepaald.
De meting wordt verricht met de Bodystat 500.

Waarom interessant?

Ons lichaam is duurzaam ontwikkeld. We zijn steeds bewuster gaan leven. Vetzuren uit vis zijn bijvoorbeeld goed bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en een gezond gewicht draagt ook bij aan een gezond leven. Je weet van elk recept wat er in zit, maar hoe is jouw eigen lichaamssamenstelling? Als je wilt afvallen maak je je doelen concreet door je vetpercentage te laten zakken. Maar ook voor mensen met ondergewicht, of die veel sporten is de lichaamssamenstelling relevant. Het is een belangrijke momentopname… Hoe sta jij ervoor? Of je nu wilt afvallen of spiermassa wilt kweken, op basis van de actuele lichaamsverhouding i.c.m. jouw doelen wordt de caloriebehoefte berekend.

Inhoud van de meting

Tijdens de meting krijg je inzicht in je lichaamssamenstelling. Daarnaast krijg je op basis van deze uitkomsten een beoordeling. Deze beoordeling is de basis voor jouw doelstellingen en caloriebehoeften. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Zowel over de meting, als over jouw eigen plannen en doelen. Uiteraard kun je de meting ook als startpunt nemen voor een begeleidingstraject vanuit Everdien Foodcoaching.   

Belangrijk vóór de meting
  • De meting kan niet plaatsvinden als je een pacemaker hebt
  • De meting is niet zinvol tijdens de zwangerschap
  • Vermijd 8 uur voorafgaand aan de meting eten, drinken (m.u.v. water), alcohol en cafeïne en sport (kom bijvoorbeeld 's ochtends langs)
  • Vanaf 2 uur van tevoren drink je ook geen water meer

Wat kost het?
Voor de meting wordt 30 minuten uitgetrokken. Dit omvat de meting zelf en een vragenconsult.
De kosten voor deze sessie bedragen €39.
Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Voor een tweede meting binnen één jaar na de meetdatum wordt slechts €32,50 gerekend.

Er is ook een combinatiekorting mogelijk:
Indien er ook een intake plaats vindt of er recent heeft plaatsgevonden voor een behandeling op de praktijk (ook bij fysiotherapie), zijn de kosten van de meting ook slechts €32,50.  

Neem contact op om nu een afspraak te maken!