Nieuwsblog

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Maandblog november

17-12-2017
Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat...
Lees verder

Wortelkoekjes

25-08-2015
Wortelkoekjes - Dietistleiden.nl Zelf tussendoortjes maken lastig? Niet met dit makkelijke recept voor wortelkoekjes. Zonder toegevoegde suikers, maar wel heel lekker!

Benodigdheden (voor 6 koekjes):
  • 1  banaan
  • 1 grote wortel
  • 75 gram havermout (voor glutenvrije variant, gebruik havermout met glutenvrij keurmerk)
  • 25 gram rozijnen
  • Scheutje olijfolie
  • Kaneel of speculaaskruiden
  • keukenmachine of blender
 Bereiding:
  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Week de rozijnen in lauw water
  • Maak de wortel schoon en snijd in kleine stukjes, zodat ze straks makkelijk fijngemaakt kunnen worden door de blender of keukenmachine
  • Breek de banaan in grove stukken en doe deze met de wortel en een scheutje olijfolie in de blender/keukenmachine tot het een beslag wordt
  • Voeg dit geheel samen met de havermout en de gewelde rozijnen (het water afgieten) in een beslagkom en meng het geheel met de speculaaskruiden
  • Rol 6 balletjes en maak ze plat op het bakpapier. Bak ze daarna in ca 10 minuten in de oven.
Voedingswaarde per portie (1 koekje):
100 kcal, 2 gram eiwit, 15 gram koolhydraten, 3 gram vet

dietistleiden

Lactosevrij

Glutenvrij

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Coeliakie

Voeding

Recept