Nieuwsblog

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Maandblog november

17-12-2017
Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat...
Lees verder

Bananenpannenkoek

25-01-2016
Bananenpannenkoek - Dietistleiden.nl Dit recept is in vele varianten op het internet te vinden. De reden dat deze pannenkoek zo populair is geworden is waarschijnlijk de eenvoud. Met maar 4 ingrediënten (die je waarschijnlijk wel in huis hebt) maak je binnen 5 minuten deze pannenkoek. Pannenkoeken staan niet bekend als een gezonde lunch, maar deze variant is een stuk verantwoorder. Met deze pannenkoek heb je ook meteen de helft van je dagelijkse dosis fruit binnen. Daarnaast is dit recept ook geschikt bij coeliakie, het FODMaP beperkte dieet of bij lactose-intolerantie.

Ingrediënten voor 1 pannenkoek:
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • Halve lepel olie of boter
Bereiding:
Prak de banaan met een vork in een kom en voeg het ei en de kaneel/speculaaskruiden erbij. Kluts het geheel met de vork tot een beslag. Verwarm ondertussen de koekenpan met een klein beetje olie of boter. Doe de het beslag in de koekenpan, bak beide kanten.

Variatietip: maak deze pannenkoek nog vullender door 2 eetlepels havervlokken aan het beslag toe te voegen. Voor een glutenvrij variant: gebruik havermout die het glutenvrij logo heeft, dit in verband met kruisbesmetting.

Voedingswaarde (per pannenkoek):  
235 kcal, 7.5 gram eiwit, 27 gram koolhydraten, 10  gram vet, 2.5 gram vezel

Allergenen: kippenei

dietistleiden

Lactosevrij

Glutenvrij

Recept

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Coeliakie