Nieuwsblog

Pindakaaskoekjes zonder toegevoegd suiker

09-08-2017
Met het idee van pindakaaskoekjes ben ik zeker niet de eerste, maar deze uitvoering is wel anders dan de andere...
Lees verder

Mango avocado taart

08-08-2017
Met dit taartje maak je een heleboel mensen blij, hij is namelijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Deze taart...
Lees verder

Slank de zomer door

30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even...
Lees verder

Bananenpannenkoek

25-01-2016
Bananenpannenkoek - Dietistleiden.nl Dit recept is in vele varianten op het internet te vinden. De reden dat deze pannenkoek zo populair is geworden is waarschijnlijk de eenvoud. Met maar 4 ingrediënten (die je waarschijnlijk wel in huis hebt) maak je binnen 5 minuten deze pannenkoek. Pannenkoeken staan niet bekend als een gezonde lunch, maar deze variant is een stuk verantwoorder. Met deze pannenkoek heb je ook meteen de helft van je dagelijkse dosis fruit binnen. Daarnaast is dit recept ook geschikt bij coeliakie, het FODMaP beperkte dieet of bij lactose-intolerantie.

Ingrediënten voor 1 pannenkoek:
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • Halve lepel olie of boter
Bereiding:
Prak de banaan met een vork in een kom en voeg het ei en de kaneel/speculaaskruiden erbij. Kluts het geheel met de vork tot een beslag. Verwarm ondertussen de koekenpan met een klein beetje olie of boter. Doe de het beslag in de koekenpan, bak beide kanten.

Variatietip: maak deze pannenkoek nog vullender door 2 eetlepels havervlokken aan het beslag toe te voegen. Voor een glutenvrij variant: gebruik havermout die het glutenvrij logo heeft, dit in verband met kruisbesmetting.

Voedingswaarde (per pannenkoek):  
235 kcal, 7.5 gram eiwit, 27 gram koolhydraten, 10  gram vet, 2.5 gram vezel

Allergenen: kippenei

dietistleiden

Lactosevrij

Glutenvrij

Recept

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Coeliakie