Nieuwsblog

Een bedrijf als verjaardagscadeau (WIN actie!)

05-03-2017
Vandaag 5 maart vier ik naast mijn eigen verjaardag (30!) ook de verjaardag van mijn bedrijf, 3 jaar! Ik kan mij het...
Lees verder

Voeding en hardlopen...en dat live

20-02-2017
Op maandag 31 januari mocht ik de Facebook livestream verzorgen op de Leiden marathon Facebookpagina. Daarbij werd ik...
Lees verder

Leiden Marathon & Diƫtist Everdien gaan live!

30-01-2017
Vanavond 30 januari gaat dietist, gezondheidswetenschapper en hardloper Everdien op de Facebook pagina van de Leiden...
Lees verder

Homemade Muesli

26-01-2016
Homemade Muesli - Dietistleiden.nl Cruesli bevat veel toegevoegde suikers, maar de "balans/light" uitvoering is helaas niet veel beter. Deze bevat maar liefst vier varianten van suiker: suiker, oligofructose, glucosestroop en honing. Het bevat 24 gram suiker per 100 gram, dat komt neer op 6 suikerklontjes. De meeste mensen gebruiken ca 40 gram cruesli in hun ontbijt, ofwel meer dan 2 suikerklontjes. Niet echt een goede start van de dag dus.

Vind je gewone muesli uit de supermarkt te droog en weinig gezonde en lekkere vulling? Probeer dan deze muesli uit. Deze muesli is zonder suiker (tenzij je gezoete gedroogde vruchten neemt) en met gezonde vetten van noten en zaden. En vooral erg lekker en makkelijk te maken! In een afgesloten pot weken te bewaren, dus je kunt een voorraad vooruit maken. Muesli is erg geschikt als ontbijt maar kan ook prima als lunch. Een portie van deze zelfgemaakte muesli is lekker in combinatie met kwark of (plantaardige) yoghurt of melk. Voeg daarnaast fruit toe voor een volwaardig ontbijt.

Ingrediënten
  • 150 gram gemengde granen (havervlokken, tarwevlokken, gerstvlokken etc.)
  • 75 gram noten (amandelen, hazelnoten en walnoten bevatten de meeste gezonde vetten)
  • 50 gram zaden; zonnebloempitten, pompoenpitten
  • 50 gram gedroogd fruit: rozijnen, cranberries
  • 25 gram lijnzaad
  • 50 ml (kokos)olie
  • kaneel naar smaak
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Verwarm in een grote pan de kokosolie. Voeg hierna de granen, noten en zaden toe. Meng het geheel en breng dit op smaak met kaneel.
  • Leg dit mengsel op de bakplaat (met bakpapier eronder) en bak ca. 15-20 minuten in de oven.
  • Haal de muesli uit de oven en voeg erna het gedroogde fruit en de lijnzaad toe en je hebt je eigen home made muesli!
Allergeneninformatie: dit recept bevat gluten en noten

dietistleiden

Lactosevrij