Nieuwsblog

Een bedrijf als verjaardagscadeau (WIN actie!)

05-03-2017
Vandaag 5 maart vier ik naast mijn eigen verjaardag (30!) ook de verjaardag van mijn bedrijf, 3 jaar! Ik kan mij het...
Lees verder

Voeding en hardlopen...en dat live

20-02-2017
Op maandag 31 januari mocht ik de Facebook livestream verzorgen op de Leiden marathon Facebookpagina. Daarbij werd ik...
Lees verder

Leiden Marathon & Diƫtist Everdien gaan live!

30-01-2017
Vanavond 30 januari gaat dietist, gezondheidswetenschapper en hardloper Everdien op de Facebook pagina van de Leiden...
Lees verder

Homemade tomatensoep

29-01-2016
Homemade tomatensoep - Dietistleiden.nl De meeste soep en bouillonblokjes zitten vaak vol met smaakversterkers en bevatten veel zout. Met het volgende recept maak je een puur soepje, zonder dat het teveel tijd en moeite kost!

Ingrediënten (voor ca 4 koppen soep):
  • 1 kg tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper, zout, kruiden naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukken (doe niet teveel moeite, uiteindelijk worden ze gepureerd). Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook. Voeg de tomaten en 150 ml water toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep circa 15 minuten door en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer. Geniet van je zelfgemaakte soep!

Variatietips:
  • Probeer deze soep ook eens met anderen groenten, bijvoorbeeld courgette of paprika. Of grill de groenten in een grillpan of oven voor je ze aan de soep toevoegt.
  • Voeg op het eind verse basilicum toe of garneer met peterselie.
  • Voor een natriumbeperkte voeding: gebruik Losalt of Jozo Bewust.
Voedingswaarde (per kop):
85 kcal, 3.5 gram vet, 2 gram eiwit, 9 gram koolhydraten, 4 gram vezels

dietistleiden

Coeliakie

Glutenvrij

Lactosevrij

Lactose-intolerantie