Nieuwsblog

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Maandblog november

17-12-2017
Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat...
Lees verder

Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker

30-01-2016
Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker - Dietistleiden.nl Al langere tijd droomde ik over een wafelijzer. Niet voor de Belgische wafels, maar om gezondere wafels te maken waar je bijvoorbeeld ook mee kan ontbijten en lunchen, lekker voor de variatie. Omdat dit ook wel eens een "wafelfase" zou kunnen zijn en ik het zonde vind om een nieuwe aan te schaffen ben ik op marktplaats gaan speuren. Voor 5 euro heb ik een mooi wafelijzer op de kop getikt, als nieuw!
Dit eerste recept uit de wafelijzer is glutenvrij (gebruik havermout met glutenvrij keurmerk), lactosevrij/FODMaP beperkt (mits je sojamelk gebruikt).

Ingrediënten (voor 4 wafels):
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • 70 ml melk, sojamelk of plantaardige melk
  • 1theelepel bakpoeder
  • olie om wafelijzer in te vetten
Bereiding: 
Voeg de ingredienten samen en maak het geheel glad met de staafmixer. Smeer de wafelijzer lichtjes in met olie en vul met het beslag. Zorg ervoor dat je 4 wafels kan maken, dus giet het ijzer niet te vol, het beslag gaat namelijk nog rijzen. Na ca 3-4 minuten zijn de wafels klaar.

Voedingswaarde (per wafel):
100 kcal, 3.5 gram eiwit, 12.5 gram koolhydraten, 3.5 gram vet, 1.5 gram vezel 

dietistleiden

Coeliakie

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Lactosevrij

Glutenvrij