Nieuwsblog

Pindakaaskoekjes zonder toegevoegd suiker

09-08-2017
Met het idee van pindakaaskoekjes ben ik zeker niet de eerste, maar deze uitvoering is wel anders dan de andere...
Lees verder

Mango avocado taart

08-08-2017
Met dit taartje maak je een heleboel mensen blij, hij is namelijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Deze taart...
Lees verder

Slank de zomer door

30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even...
Lees verder

Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker

30-01-2016
Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker - Dietistleiden.nl Al langere tijd droomde ik over een wafelijzer. Niet voor de Belgische wafels, maar om gezondere wafels te maken waar je bijvoorbeeld ook mee kan ontbijten en lunchen, lekker voor de variatie. Omdat dit ook wel eens een "wafelfase" zou kunnen zijn en ik het zonde vind om een nieuwe aan te schaffen ben ik op marktplaats gaan speuren. Voor 5 euro heb ik een mooi wafelijzer op de kop getikt, als nieuw!
Dit eerste recept uit de wafelijzer is glutenvrij (gebruik havermout met glutenvrij keurmerk), lactosevrij/FODMaP beperkt (mits je sojamelk gebruikt).

Ingrediënten (voor 4 wafels):
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • 70 ml melk, sojamelk of plantaardige melk
  • 1theelepel bakpoeder
  • olie om wafelijzer in te vetten
Bereiding: 
Voeg de ingredienten samen en maak het geheel glad met de staafmixer. Smeer de wafelijzer lichtjes in met olie en vul met het beslag. Zorg ervoor dat je 4 wafels kan maken, dus giet het ijzer niet te vol, het beslag gaat namelijk nog rijzen. Na ca 3-4 minuten zijn de wafels klaar.

Voedingswaarde (per wafel):
100 kcal, 3.5 gram eiwit, 12.5 gram koolhydraten, 3.5 gram vet, 1.5 gram vezel 

dietistleiden

Coeliakie

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Lactosevrij

Glutenvrij