Nieuwsblog

Een bedrijf als verjaardagscadeau (WIN actie!)

05-03-2017
Vandaag 5 maart vier ik naast mijn eigen verjaardag (30!) ook de verjaardag van mijn bedrijf, 3 jaar! Ik kan mij het...
Lees verder

Voeding en hardlopen...en dat live

20-02-2017
Op maandag 31 januari mocht ik de Facebook livestream verzorgen op de Leiden marathon Facebookpagina. Daarbij werd ik...
Lees verder

Leiden Marathon & Diëtist Everdien gaan live!

30-01-2017
Vanavond 30 januari gaat dietist, gezondheidswetenschapper en hardloper Everdien op de Facebook pagina van de Leiden...
Lees verder

Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker

30-01-2016
Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker - Dietistleiden.nl Al langere tijd droomde ik over een wafelijzer. Niet voor de Belgische wafels, maar om gezondere wafels te maken waar je bijvoorbeeld ook mee kan ontbijten en lunchen, lekker voor de variatie. Omdat dit ook wel eens een "wafelfase" zou kunnen zijn en ik het zonde vind om een nieuwe aan te schaffen ben ik op marktplaats gaan speuren. Voor 5 euro heb ik een mooi wafelijzer op de kop getikt, als nieuw!
Dit eerste recept uit de wafelijzer is glutenvrij (gebruik havermout met glutenvrij keurmerk), lactosevrij/FODMaP beperkt (mits je sojamelk gebruikt).

Ingrediënten (voor 4 wafels):
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • 70 ml melk, sojamelk of plantaardige melk
  • 1theelepel bakpoeder
  • olie om wafelijzer in te vetten
Bereiding: 
Voeg de ingredienten samen en maak het geheel glad met de staafmixer. Smeer de wafelijzer lichtjes in met olie en vul met het beslag. Zorg ervoor dat je 4 wafels kan maken, dus giet het ijzer niet te vol, het beslag gaat namelijk nog rijzen. Na ca 3-4 minuten zijn de wafels klaar.

Voedingswaarde (per wafel):
100 kcal, 3.5 gram eiwit, 12.5 gram koolhydraten, 3.5 gram vet, 1.5 gram vezel 

dietistleiden

Coeliakie

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Lactosevrij

Glutenvrij