Nieuwsblog

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Maandblog november

17-12-2017
Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat...
Lees verder

Vega couscous salade

25-02-2016
Vega couscous salade - Dietistleiden.nl Couscous is erg makkelijk te maken, en ook heel geschikt in een lunchsalade. Deze frisse salade is lekker voedzaam en vullend, en je kunt ‘m koud eten. Het recept is vegetarisch maar je kunt de vegetarische stukjes of falafel ook vervangen door kip.  

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 70 gram couscous (ongekookt)
  • 60 gram falafel of vegetarische stukjes/blokjes
  • 50 gram komkommer
  • 40 gram feta
  • 1 tomaat
  • 25 gram rucola sla
  • Halve lepel olie
Bereiding: 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een klein beetje olie en bak de falafel of vegetarische stukjes op matige temperatuur gedurende 4-5 minuten, regelmatig keren. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in blokjes. Laat de couscous en vegetarische vervanger iets afkoelen. Meng daarna de couscous, vegetarische vervanging, rucola sla, komkommer en tomaat en breng op smaak met wat peper. Verkruimel daarna de feta er overheen.

Voedingswaarde (per persoon):  
590 kcal, 22 gram eiwit, 67 gram koolhydraten, 24 gram vet, 8 gram vezel  

dietistleiden

Recept

Vezelrijk