Nieuwsblog

Een bedrijf als verjaardagscadeau (WIN actie!)

05-03-2017
Vandaag 5 maart vier ik naast mijn eigen verjaardag (30!) ook de verjaardag van mijn bedrijf, 3 jaar! Ik kan mij het...
Lees verder

Voeding en hardlopen...en dat live

20-02-2017
Op maandag 31 januari mocht ik de Facebook livestream verzorgen op de Leiden marathon Facebookpagina. Daarbij werd ik...
Lees verder

Leiden Marathon & Diëtist Everdien gaan live!

30-01-2017
Vanavond 30 januari gaat dietist, gezondheidswetenschapper en hardloper Everdien op de Facebook pagina van de Leiden...
Lees verder

Vega couscous salade

25-02-2016
Vega couscous salade - Dietistleiden.nl Couscous is erg makkelijk te maken, en ook heel geschikt in een lunchsalade. Deze frisse salade is lekker voedzaam en vullend, en je kunt ‘m koud eten. Het recept is vegetarisch maar je kunt de vegetarische stukjes of falafel ook vervangen door kip.  

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 70 gram couscous (ongekookt)
  • 60 gram falafel of vegetarische stukjes/blokjes
  • 50 gram komkommer
  • 40 gram feta
  • 1 tomaat
  • 25 gram rucola sla
  • Halve lepel olie
Bereiding: 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een klein beetje olie en bak de falafel of vegetarische stukjes op matige temperatuur gedurende 4-5 minuten, regelmatig keren. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in blokjes. Laat de couscous en vegetarische vervanger iets afkoelen. Meng daarna de couscous, vegetarische vervanging, rucola sla, komkommer en tomaat en breng op smaak met wat peper. Verkruimel daarna de feta er overheen.

Voedingswaarde (per persoon):  
590 kcal, 22 gram eiwit, 67 gram koolhydraten, 24 gram vet, 8 gram vezel  

dietistleiden

Recept

Vezelrijk