Nieuwsblog

Pindakaaskoekjes zonder toegevoegd suiker

09-08-2017
Met het idee van pindakaaskoekjes ben ik zeker niet de eerste, maar deze uitvoering is wel anders dan de andere...
Lees verder

Mango avocado taart

08-08-2017
Met dit taartje maak je een heleboel mensen blij, hij is namelijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Deze taart...
Lees verder

Slank de zomer door

30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even...
Lees verder

Vega couscous salade

25-02-2016
Vega couscous salade - Dietistleiden.nl Couscous is erg makkelijk te maken, en ook heel geschikt in een lunchsalade. Deze frisse salade is lekker voedzaam en vullend, en je kunt ‘m koud eten. Het recept is vegetarisch maar je kunt de vegetarische stukjes of falafel ook vervangen door kip.  

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 70 gram couscous (ongekookt)
  • 60 gram falafel of vegetarische stukjes/blokjes
  • 50 gram komkommer
  • 40 gram feta
  • 1 tomaat
  • 25 gram rucola sla
  • Halve lepel olie
Bereiding: 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een klein beetje olie en bak de falafel of vegetarische stukjes op matige temperatuur gedurende 4-5 minuten, regelmatig keren. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in blokjes. Laat de couscous en vegetarische vervanger iets afkoelen. Meng daarna de couscous, vegetarische vervanging, rucola sla, komkommer en tomaat en breng op smaak met wat peper. Verkruimel daarna de feta er overheen.

Voedingswaarde (per persoon):  
590 kcal, 22 gram eiwit, 67 gram koolhydraten, 24 gram vet, 8 gram vezel  

dietistleiden

Recept

Vezelrijk