Nieuwsblog

Pindakaaskoekjes zonder toegevoegd suiker

09-08-2017
Met het idee van pindakaaskoekjes ben ik zeker niet de eerste, maar deze uitvoering is wel anders dan de andere...
Lees verder

Mango avocado taart

08-08-2017
Met dit taartje maak je een heleboel mensen blij, hij is namelijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Deze taart...
Lees verder

Slank de zomer door

30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even...
Lees verder

Zorg op maat

21-04-2016
De voedingswetenschap en diëtetiek is continu in ontwikkeling. Nieuwe onderzoeken, resultaten en ontwikkelingen zorgen ervoor dat het belangrijk is om de kennis op peil te houden. Via scholingen, symposia, het lezen van vakliteratuur en het bijhouden van trends houd ik deze ontwikkelingen bij. Deze toewijding kwantificeert zich in het verzamelen van punten waarmee ik word geaccrediteerd voor de kwaliteitseisen van een diëtist en het bijbehorende kwaliteitsregister.

Zo zie je dat ik naast het begeleiden van cliënten altijd bezig ben met mijn kennis up to date te houden, om zo het beste advies te kunnen geven. Zorg op maat vanuit mijn eigen praktijk!

Diëtistendagen

Op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april werden de diëtistendagen georganiseerd. De Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD) vierde daarbij ook haar 75 jarig jubileum. Elke 5 jaar wordt dit tweedaags symposium gehouden, waarbij collega’s voor elkaar presentaties organiseren. 

Beide dagen ben ik aanwezig geweest en het was erg inspirerend! De eerste dag werd ik tijdens een van de presentaties geinterviewd over het Smartsize onderzoek. Mijn praktijk doet met dit onderzoek mee, en ik mocht daarbij mijn ervaringen delen. Leuk om te doen!

Er waren ontzettend veel presentaties en kiezen was vaak lastig. Per ronde waren er namelijk meer dan 10 presentaties. En aangezien ik in veel onderwerpen geinteresseerd ben was dat niet makkelijk. Ik ben onder andere aanwezig geweest bij presentaties over labwaarden, pancreascarcinoom/alvleesklierkanker, coeliakie (glutenintolerantie), ondernemen, sportvoeding, e-health en nog veel meer. Ook over bio-impedantie ( het meten van de lichaamssamenstelling met apparatuur) in de praktijk, daarover later meer!  

dietistleiden

Voeding

Wetenschap

Dietist