Nieuwsblog

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Zorg op maat

21-04-2016
De voedingswetenschap en diëtetiek is continu in ontwikkeling. Nieuwe onderzoeken, resultaten en ontwikkelingen zorgen ervoor dat het belangrijk is om de kennis op peil te houden. Via scholingen, symposia, het lezen van vakliteratuur en het bijhouden van trends houd ik deze ontwikkelingen bij. Deze toewijding kwantificeert zich in het verzamelen van punten waarmee ik word geaccrediteerd voor de kwaliteitseisen van een diëtist en het bijbehorende kwaliteitsregister.

Zo zie je dat ik naast het begeleiden van cliënten altijd bezig ben met mijn kennis up to date te houden, om zo het beste advies te kunnen geven. Zorg op maat vanuit mijn eigen praktijk!

Diëtistendagen

Op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april werden de diëtistendagen georganiseerd. De Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD) vierde daarbij ook haar 75 jarig jubileum. Elke 5 jaar wordt dit tweedaags symposium gehouden, waarbij collega’s voor elkaar presentaties organiseren. 

Beide dagen ben ik aanwezig geweest en het was erg inspirerend! De eerste dag werd ik tijdens een van de presentaties geinterviewd over het Smartsize onderzoek. Mijn praktijk doet met dit onderzoek mee, en ik mocht daarbij mijn ervaringen delen. Leuk om te doen!

Er waren ontzettend veel presentaties en kiezen was vaak lastig. Per ronde waren er namelijk meer dan 10 presentaties. En aangezien ik in veel onderwerpen geinteresseerd ben was dat niet makkelijk. Ik ben onder andere aanwezig geweest bij presentaties over labwaarden, pancreascarcinoom/alvleesklierkanker, coeliakie (glutenintolerantie), ondernemen, sportvoeding, e-health en nog veel meer. Ook over bio-impedantie ( het meten van de lichaamssamenstelling met apparatuur) in de praktijk, daarover later meer!  

dietistleiden

Voeding

Wetenschap

Dietist