Nieuwsblog

Een bedrijf als verjaardagscadeau (WIN actie!)

05-03-2017
Vandaag 5 maart vier ik naast mijn eigen verjaardag (30!) ook de verjaardag van mijn bedrijf, 3 jaar! Ik kan mij het...
Lees verder

Voeding en hardlopen...en dat live

20-02-2017
Op maandag 31 januari mocht ik de Facebook livestream verzorgen op de Leiden marathon Facebookpagina. Daarbij werd ik...
Lees verder

Leiden Marathon & Diëtist Everdien gaan live!

30-01-2017
Vanavond 30 januari gaat dietist, gezondheidswetenschapper en hardloper Everdien op de Facebook pagina van de Leiden...
Lees verder

4 uur cup a soup…zou je dat wel doen

01-07-2016
Vier uur cup a soup, dat zouden meer mensen moeten doen. Wie kent deze slogan en de bijpassende reclames niet? Na het lezen van deze review denk je er misschien anders over.

Cup a soup tomaten crème bevat maar liefst 17 ingrediënten. Het derde ingrediënt op de verpakking is suiker (het is gesorteerd op volgorde van hoeveelheid), per portie zit er 7 gram suiker in, dat zijn bijna 2 suikerklontjes (=8 gram). Dat zit 'm niet alleen in suiker, maar ook in de maltodextrine en melksuiker. Ofwel 3 soorten suiker in één zakje van 18 gram.

cup a soup ongezond zout

En hoewel je zou denken dat er alleen groenten, zout en kruiden in zouden moeten zitten, zitten er aardig wat allergenen in zoals gluten en melkeiwit en melksuiker. En het product kan ei bevatten(?) staat vermeld op de verpakking. Bij veel allergieën is het dus goed opletten.

Met een kop soep krijg je maar liefst 1,7 gram zout binnen, dat is 28% van wat je maximaal binnen zou moeten krijgen (advies is maximaal 6 gram zout per dag). Dus dagelijks om 4 uur een cup a soup en je krijgt waarschijnlijk in al snel meer zout binnen dan goed voor je is. 

Gek genoeg staat er wel een "bewust keuze" vinkje op de verpakking. Ik vind het schandalig dat een product dat vol zit met suiker en zout een bewuste keuze wordt genoemd. Vier uur cup a soup sla ik over, daar kies ik bewust voor. En jij?

Wel zin in soep? Maak dit recept van een makkelijke tomatensoep dan eens zelf, eenvoudig te maken en je kunt 'm evt invriezen. Het recept vind je hier.

Bronnen:
Unox cup a soup tomaten crème. Informatie over het product via de verpakking.

Natrium - Achtergronddocument bij Richtlijnen Goede voeding 2015 https://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/a1515_natrium_0.pdf

Hoeveel zout mag ik eten? http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-zout-mag-ik-eten.aspx