Nieuwsblog

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Maandblog november

17-12-2017
Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat...
Lees verder

4 uur cup a soup…zou je dat wel doen

01-07-2016
Vier uur cup a soup, dat zouden meer mensen moeten doen. Wie kent deze slogan en de bijpassende reclames niet? Na het lezen van deze review denk je er misschien anders over.

Cup a soup tomaten crème bevat maar liefst 17 ingrediënten. Het derde ingrediënt op de verpakking is suiker (het is gesorteerd op volgorde van hoeveelheid), per portie zit er 7 gram suiker in, dat zijn bijna 2 suikerklontjes (=8 gram). Dat zit 'm niet alleen in suiker, maar ook in de maltodextrine en melksuiker. Ofwel 3 soorten suiker in één zakje van 18 gram.

cup a soup ongezond zout

En hoewel je zou denken dat er alleen groenten, zout en kruiden in zouden moeten zitten, zitten er aardig wat allergenen in zoals gluten en melkeiwit en melksuiker. En het product kan ei bevatten(?) staat vermeld op de verpakking. Bij veel allergieën is het dus goed opletten.

Met een kop soep krijg je maar liefst 1,7 gram zout binnen, dat is 28% van wat je maximaal binnen zou moeten krijgen (advies is maximaal 6 gram zout per dag). Dus dagelijks om 4 uur een cup a soup en je krijgt waarschijnlijk in al snel meer zout binnen dan goed voor je is. 

Gek genoeg staat er wel een "bewust keuze" vinkje op de verpakking. Ik vind het schandalig dat een product dat vol zit met suiker en zout een bewuste keuze wordt genoemd. Vier uur cup a soup sla ik over, daar kies ik bewust voor. En jij?

Wel zin in soep? Maak dit recept van een makkelijke tomatensoep dan eens zelf, eenvoudig te maken en je kunt 'm evt invriezen. Het recept vind je hier.

Bronnen:
Unox cup a soup tomaten crème. Informatie over het product via de verpakking.

Natrium - Achtergronddocument bij Richtlijnen Goede voeding 2015 https://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/a1515_natrium_0.pdf

Hoeveel zout mag ik eten? http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-zout-mag-ik-eten.aspx