Nieuwsblog

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Maandblog november

17-12-2017
Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat...
Lees verder

Bloemkoolcouscous

27-10-2016
Bloemkoolcouscous - Dietistleiden.nl Bloemkoolcouscous is het ideale recept om meer groenten binnen te krijgen, niet veel koolhydraten, maar zeker goed verzadigd te zijn. Het is snel klaar én je kunt eindeloos variëren. Vis, vega, vlees...alles kan erbij. Dit recept is ook glutenvrij. Deze variant bevat feta, maar je kunt ‘m lactosevrij houden door de feta eruit te laten.

Ingrediënten voor
 2 porties:
  • 1 kleine bloemkool, of een halve grote
  • 140 gram gerookte kip
  • 100 gram feta
  • 1 bosui
  • 4 tomaten
  • Halve komkommer
  • 1 paprika
Bereiding:
  • Haal het blad van de bloemkool en doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal deze fijn. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een grove rasp.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de bloemkoolcouscous toe, breng op smaak met wat peper en bak de bloemkoolcouscous in 3-4 minuten. Schep tussendoor om.
  • Snijd ondertussen de gerookte kip, tomaat en feta in blokjes.
  • Snijd de paprika en komkommer in reepjes en de bosui in ringetjes.
  • Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en meng alle ingredienten er door. Klaar om te serveren en ook heel geschikt als lunchrecept voor de volgende dag
Voedingswaarde (per portie):   416 kcal, 26 gram eiwit, 18 gram koolhydraten, 24.7 gram vet, 9 gram vezel 

dietistleiden

Vezelrijk

Lactosevrij

Glutenvrij