Nieuwsblog

Pindakaaskoekjes zonder toegevoegd suiker

09-08-2017
Met het idee van pindakaaskoekjes ben ik zeker niet de eerste, maar deze uitvoering is wel anders dan de andere...
Lees verder

Mango avocado taart

08-08-2017
Met dit taartje maak je een heleboel mensen blij, hij is namelijk glutenvrij, lactosevrij en veganistisch. Deze taart...
Lees verder

Slank de zomer door

30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even...
Lees verder

Bloemkoolcouscous

27-10-2016
Bloemkoolcouscous - Dietistleiden.nl Bloemkoolcouscous is het ideale recept om meer groenten binnen te krijgen, niet veel koolhydraten, maar zeker goed verzadigd te zijn. Het is snel klaar én je kunt eindeloos variëren. Vis, vega, vlees...alles kan erbij. Dit recept is ook glutenvrij. Deze variant bevat feta, maar je kunt ‘m lactosevrij houden door de feta eruit te laten.

Ingrediënten voor
 2 porties:
  • 1 kleine bloemkool, of een halve grote
  • 140 gram gerookte kip
  • 100 gram feta
  • 1 bosui
  • 4 tomaten
  • Halve komkommer
  • 1 paprika
Bereiding:
  • Haal het blad van de bloemkool en doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal deze fijn. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een grove rasp.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de bloemkoolcouscous toe, breng op smaak met wat peper en bak de bloemkoolcouscous in 3-4 minuten. Schep tussendoor om.
  • Snijd ondertussen de gerookte kip, tomaat en feta in blokjes.
  • Snijd de paprika en komkommer in reepjes en de bosui in ringetjes.
  • Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en meng alle ingredienten er door. Klaar om te serveren en ook heel geschikt als lunchrecept voor de volgende dag
Voedingswaarde (per portie):   416 kcal, 26 gram eiwit, 18 gram koolhydraten, 24.7 gram vet, 9 gram vezel 

dietistleiden

Vezelrijk

Lactosevrij

Glutenvrij