Nieuwsblog

Een bedrijf als verjaardagscadeau (WIN actie!)

05-03-2017
Vandaag 5 maart vier ik naast mijn eigen verjaardag (30!) ook de verjaardag van mijn bedrijf, 3 jaar! Ik kan mij het...
Lees verder

Voeding en hardlopen...en dat live

20-02-2017
Op maandag 31 januari mocht ik de Facebook livestream verzorgen op de Leiden marathon Facebookpagina. Daarbij werd ik...
Lees verder

Leiden Marathon & Diƫtist Everdien gaan live!

30-01-2017
Vanavond 30 januari gaat dietist, gezondheidswetenschapper en hardloper Everdien op de Facebook pagina van de Leiden...
Lees verder

Bloemkoolcouscous

27-10-2016
Bloemkoolcouscous - Dietistleiden.nl Bloemkoolcouscous is het ideale recept om meer groenten binnen te krijgen, niet veel koolhydraten, maar zeker goed verzadigd te zijn. Het is snel klaar én je kunt eindeloos variëren. Vis, vega, vlees...alles kan erbij. Dit recept is ook glutenvrij. Deze variant bevat feta, maar je kunt ‘m lactosevrij houden door de feta eruit te laten.

Ingrediënten voor
 2 porties:
  • 1 kleine bloemkool, of een halve grote
  • 140 gram gerookte kip
  • 100 gram feta
  • 1 bosui
  • 4 tomaten
  • Halve komkommer
  • 1 paprika
Bereiding:
  • Haal het blad van de bloemkool en doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal deze fijn. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een grove rasp.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de bloemkoolcouscous toe, breng op smaak met wat peper en bak de bloemkoolcouscous in 3-4 minuten. Schep tussendoor om.
  • Snijd ondertussen de gerookte kip, tomaat en feta in blokjes.
  • Snijd de paprika en komkommer in reepjes en de bosui in ringetjes.
  • Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en meng alle ingredienten er door. Klaar om te serveren en ook heel geschikt als lunchrecept voor de volgende dag
Voedingswaarde (per portie):   416 kcal, 26 gram eiwit, 18 gram koolhydraten, 24.7 gram vet, 9 gram vezel 

dietistleiden

Vezelrijk

Lactosevrij

Glutenvrij