Nieuwsblog

Maandblog oktober

30-11-2017
Wie mij al een tijdje volgt op social media weet dat ik regelmatig op pad ben. Lezingen, scholingen,...
Lees verder

Studenten aan de slag voor ‘Op de Kook toe’

27-11-2017
Tijdens je studie meewerken aan een nuttig project is extra leerzaam en waardevol. Studenten Chaimae el Harchi, Thamar...
Lees verder

Abrikozenballetjes zonder toegevoegde suikers

15-11-2017
Op zaterdag ga ik regelmatig naar de Leidse markt. Toen ik aan de kraam stond voor wat noten zag ik vanuit mijn ooghoek...
Lees verder

Abrikozenballetjes zonder toegevoegde suikers

15-11-2017
Op zaterdag ga ik regelmatig naar de Leidse markt. Toen ik aan de kraam stond voor wat noten zag ik vanuit mijn ooghoek de gedroogde abrikozen liggen. Ik neem zelden gedroogd fruit mee, maar nu bedacht ik me dat deze vezelrijke snack vast wel ergens in zou passen.

Op de Facebook pagina Everdien Foodcoaching had ik gevraagd naar jullie wensen qua recepten. Het was duidelijk dat tussendoorrecepten jullie favoriet waren, dus meteen een mooie gelegenheid om iets te maken.

Ingrediënten (voor 14 balletjes):
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram havermout
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1 flinke theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • Ca. 2 eetlepels geraspte kokos
Bereiding: 
  • Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in de keukenmachine. Voeg 2 eetlepels water toe en laat de keukenmachine het werk doen
  • Maal de ingrediënten tot het een licht plakkerig deeg wordt
  • Rol 14 balletjes van het deeg en rol ze vervolgens door de kokos
  • Je bent al klaar!
Voedingswaarde (per portie van 2 balletjes, gerekend met 14 balletjes): 100 kcal, 5 gram vet, 2 gram vezel, 9,5 gram koolhydraten, 3,5 gram eiwit

dietistleiden

Lactosevrij

Glutenvrij