Nieuwsblog

6 tips om te ontspannen

16-01-2018
Een gezonde leefstijl is meer dan gezond eten, maar dat wist je vast wel. Naast voldoende beweging, niet roken en goed...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van...
Lees verder

Maandblog november

17-12-2017
Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat...
Lees verder

Volkoren American Pancakes

07-01-2018
Volkoren American Pancakes - Dietistleiden.nl Op vakantie in Valencia hadden we de lekkerste American Pancakes als ontbijt gehad. Lekker luchtig, fluffy en zacht van smaak. Maar vanwege het witmeel/bloem niet echt een 'gezond ontbijt'. Daarom heb ik ze thuis nagemaakt met volkorenmeel. Meer vezels, meer voedingstoffen en ook meer verzadiging. Lekker in combinatie met fruit.

Ingrediënten (voor 3 porties):
  • scheutje citroensap
  • 3 eieren
  • 115 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml karnemelk
  • klontje margarine/boter
Materiaal: 
  • Handmixer
  • 2 beslagkommen 
Bereiding:
  • Ontvet eerst je materialen met de citroensap. Dit is nodig om de eiwitten stijf te kunnen kloppen. De kom waar je de eiwitten in gaat doen en de kloppers van je mixer maak je vetvrij (ik doe dit met een keukenpapiertje met citroensap erop). 
  • Daarna komt het belangrijkste deel, het scheiden van de eieren. Splits het eigeel van het eiwit. Doe de eiwitten in de ontvette kom en de eigelen in de andere kom. Doordat je de eiwitten los van het eigeel stijf klopt wordt het beslag heel luchtig. 
  • Bij de eigelen voeg je vervolgens de karnemelk, volkorenmeel, en bakpoeder
  • Klop het eiwit tot het stijf is
  • Mix daarna het andere mengsel tot een beslag en schep het eiwit er doorheen
  • Verwarm een klontje margarine/boter in een koekenpan met dikke bodem. Zet het vuur niet te hoog, liever wat langzamer bakken op een lager vuur. Schep kleine hoopjes beslag in de pan. Als de onderkant lichtbruin is, draai je ze om. Serveer met wat fruit. Geniet van je heerlijke pancakes!
Voedingswaarde (per portie van 4 pannenkoeken): 250 kcal, 9,5 gram vet, 4 gram vezel, 26 gram koolhydraten, 12 gram eiwit 

Tags

Recept

dietistleiden

Recept