Herstel na ziekenhuisopname
Uit onderzoek blijkt dat er vaak sprake is van ondervoeding tijdens een ziekenhuisopname. Maar liefst 15% tot 25% van de patiënten in het ziekenhuis is ondervoed (Stuurgroep Ondervoeding). Kenmerken van ondervoede patiënten zijn verlies van lichaamsgewicht en spiermassa, daling van de weerstand, verhoogde kans op complicaties, zoals infecties en decubitus en een vertraagde wondgenezing.
Belang van de diëtist
Tijdens de opname wordt er soms een diëtist bij betrokken om adviezen te geven om aan te sterken. Meestal houdt die begeleiding op na ontslag uit het ziekenhuis, terwijl juist dan is het belangrijk om verder aan het herstel te werken door optimale voeding. Enerzijds door ondersteunende drinkvoeding/bijvoeding, anderzijds om weer een gezond gewicht en voedingspatroon te krijgen in en na de herstelfase.
Ervaring
Everdien van der Leek is werkzaam geweest in academische ziekenhuizen op verschillende klinische afdelingen zoals chirurgie, algemene interne geneeskunde en maag-, darm-, leverziekten. Hierdoor kunt u ook met complexere aandoeningen en operaties op de praktijk terecht voor het juiste advies en ondersteuning.
Resultaten
Na ziekenhuisopname wil iedereen zo goed mogelijk herstellen, soms is het zelfs van levensbelang. Wie goed eet herstelt beter, met het juiste advies kom je verder. Neem gerust
contact op voor overleg of maak direct een
afspraak.
Meer weten over het herstel na
Coronavirus/COVID-19?
Naar boven