Nieuwsblog

Maandblog februari

11-04-2018
Februari is de maand van leuke plannen maken en voorbereiden, zo sta ik bijvoorbeeld in april op een baby- en...
Lees verder

Maandblog januari

04-03-2018
Januari is altijd een bijzondere maand. Het start van het nieuwe jaar, de administratie qua consulten is veranderd en...
Lees verder

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

Bananenpannenkoek

25-01-2016
Bananenpannenkoek - Dietistleiden.nl Dit recept is in vele varianten op het internet te vinden. De reden dat deze pannenkoek zo populair is geworden is waarschijnlijk de eenvoud. Met maar 4 ingrediënten (die je waarschijnlijk wel in huis hebt) maak je binnen 5 minuten deze pannenkoek. Pannenkoeken staan niet bekend als een gezonde lunch, maar deze variant is een stuk verantwoorder. Met deze pannenkoek heb je ook meteen de helft van je dagelijkse dosis fruit binnen. Daarnaast is dit recept ook geschikt bij coeliakie, het FODMaP beperkte dieet of bij lactose-intolerantie.

Ingrediënten voor 1 pannenkoek:
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • Halve lepel olie of boter
Bereiding:
Prak de banaan met een vork in een kom en voeg het ei en de kaneel/speculaaskruiden erbij. Kluts het geheel met de vork tot een beslag. Verwarm ondertussen de koekenpan met een klein beetje olie of boter. Doe de het beslag in de koekenpan, bak beide kanten.

Variatietip: maak deze pannenkoek nog vullender door 2 eetlepels havervlokken aan het beslag toe te voegen. Voor een glutenvrij variant: gebruik havermout die het glutenvrij logo heeft, dit in verband met kruisbesmetting.

Voedingswaarde (per pannenkoek):  
235 kcal, 7.5 gram eiwit, 27 gram koolhydraten, 10  gram vet, 2.5 gram vezel

Allergenen: kippenei

dietistleiden

Lactosevrij

Glutenvrij

Recept

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Coeliakie