Nieuwsblog

Maandblog februari

11-04-2018
Februari is de maand van leuke plannen maken en voorbereiden, zo sta ik bijvoorbeeld in april op een baby- en...
Lees verder

Maandblog januari

04-03-2018
Januari is altijd een bijzondere maand. Het start van het nieuwe jaar, de administratie qua consulten is veranderd en...
Lees verder

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

Homemade tomatensoep

29-01-2016
Homemade tomatensoep - Dietistleiden.nl De meeste soep en bouillonblokjes zitten vaak vol met smaakversterkers en bevatten veel zout. Met het volgende recept maak je een puur soepje, zonder dat het teveel tijd en moeite kost!

Ingrediënten (voor ca 4 koppen soep):
  • 1 kg tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper, zout, kruiden naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd 1 teentje knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukken (doe niet teveel moeite, uiteindelijk worden ze gepureerd). Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook. Voeg de tomaten en 150 ml water toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep circa 15 minuten door en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer. Geniet van je zelfgemaakte soep!

Variatietips:
  • Probeer deze soep ook eens met anderen groenten, bijvoorbeeld courgette of paprika. Of grill de groenten in een grillpan of oven voor je ze aan de soep toevoegt.
  • Voeg op het eind verse basilicum toe of garneer met peterselie.
  • Voor een natriumbeperkte voeding: gebruik Losalt of Jozo Bewust.
Voedingswaarde (per kop):
85 kcal, 3.5 gram vet, 2 gram eiwit, 9 gram koolhydraten, 4 gram vezels

dietistleiden

Coeliakie

Glutenvrij

Lactosevrij

Lactose-intolerantie