Nieuwsblog

Maandblog februari

11-04-2018
Februari is de maand van leuke plannen maken en voorbereiden, zo sta ik bijvoorbeeld in april op een baby- en...
Lees verder

Maandblog januari

04-03-2018
Januari is altijd een bijzondere maand. Het start van het nieuwe jaar, de administratie qua consulten is veranderd en...
Lees verder

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker

30-01-2016
Havermoutwafels zonder toegevoegd suiker - Dietistleiden.nl Al langere tijd droomde ik over een wafelijzer. Niet voor de Belgische wafels, maar om gezondere wafels te maken waar je bijvoorbeeld ook mee kan ontbijten en lunchen, lekker voor de variatie. Omdat dit ook wel eens een "wafelfase" zou kunnen zijn en ik het zonde vind om een nieuwe aan te schaffen ben ik op marktplaats gaan speuren. Voor 5 euro heb ik een mooi wafelijzer op de kop getikt, als nieuw!
Dit eerste recept uit de wafelijzer is glutenvrij (gebruik havermout met glutenvrij keurmerk), lactosevrij/FODMaP beperkt (mits je sojamelk gebruikt).

Ingrediënten (voor 4 wafels):
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 40 gram havermout
  • 70 ml melk, sojamelk of plantaardige melk
  • 1theelepel bakpoeder
  • olie om wafelijzer in te vetten
Bereiding: 
Voeg de ingredienten samen en maak het geheel glad met de staafmixer. Smeer de wafelijzer lichtjes in met olie en vul met het beslag. Zorg ervoor dat je 4 wafels kan maken, dus giet het ijzer niet te vol, het beslag gaat namelijk nog rijzen. Na ca 3-4 minuten zijn de wafels klaar.

Voedingswaarde (per wafel):
100 kcal, 3.5 gram eiwit, 12.5 gram koolhydraten, 3.5 gram vet, 1.5 gram vezel 

dietistleiden

Coeliakie

FODMaP beperkt dieet

Lactose-intolerantie

Lactosevrij

Glutenvrij