Nieuwsblog

Maandblog februari

11-04-2018
Februari is de maand van leuke plannen maken en voorbereiden, zo sta ik bijvoorbeeld in april op een baby- en...
Lees verder

Maandblog januari

04-03-2018
Januari is altijd een bijzondere maand. Het start van het nieuwe jaar, de administratie qua consulten is veranderd en...
Lees verder

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

Vega couscous salade

25-02-2016
Vega couscous salade - Dietistleiden.nl Couscous is erg makkelijk te maken, en ook heel geschikt in een lunchsalade. Deze frisse salade is lekker voedzaam en vullend, en je kunt ‘m koud eten. Het recept is vegetarisch maar je kunt de vegetarische stukjes of falafel ook vervangen door kip.  

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 70 gram couscous (ongekookt)
  • 60 gram falafel of vegetarische stukjes/blokjes
  • 50 gram komkommer
  • 40 gram feta
  • 1 tomaat
  • 25 gram rucola sla
  • Halve lepel olie
Bereiding: 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een klein beetje olie en bak de falafel of vegetarische stukjes op matige temperatuur gedurende 4-5 minuten, regelmatig keren. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in blokjes. Laat de couscous en vegetarische vervanger iets afkoelen. Meng daarna de couscous, vegetarische vervanging, rucola sla, komkommer en tomaat en breng op smaak met wat peper. Verkruimel daarna de feta er overheen.

Voedingswaarde (per persoon):  
590 kcal, 22 gram eiwit, 67 gram koolhydraten, 24 gram vet, 8 gram vezel  

dietistleiden

Recept

Vezelrijk