Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Road to…Leiden Halve Marathon: Trainingsweek 1 “Aan de bak”

Terug
26-02-2016
Hoewel ik doorgaans redelijk wat in beweging kom mag ik met dit schema meteen “aan de bak”. De eerste week staan er 40 trainingskilometers op de planning, dat is een aantal wat ik normaal in 2-3 weken ren. Ook de trainingsfrequentie is 4x per week, dus het is even wennen. En hoewel ik gewend ben om de dag voor een wedstrijd te rusten, moet ik nu die dag ervoor een paar kilometer loslopen. Gevoelsmatig ben ik wat bang om dan m’n kruit al te verschieten of tijdens de wedstrijd niet uitgerust te zijn, dat viel gelukkig mee.

In de eerste trainingsweek staat er een intervaltraining in de planning. Op het industrieterrein bij mij in de buurt zijn er perfecte rondes te lopen voor het intervallen. Zo heb ik altijd en wind mee en wind tegen, en waaien, dat deed het wel die dag. De natte sneeuw gaf me een extra “bikkelgevoel”. Gelukkig kon ik de tempo’s goed volhouden, en ook het uitlopen lukte prima dribbelend. Training 1 dus in the pocket!

Training 2 was 12 km een duurloop, die kon ik gelukkig soepel volbrengen. Hoewel ik na de training het gevoel had dat ik wel erg lekker kon slapen nu. Maar, dat zat er niet in, het spreekuur gaat door. Door mijn werk train ik op flexibele tijden, omdat ik 2 dagen per week tot ca 21.00 uur werk probeer ik op andere momenten van de dag te trainen.

Op zaterdag stond er 6 km loslopen op de planning, gelukkig viel dat reuze mee. De volgende dag stond ik dus redelijk fris en fruitig aan de start van de 10 km bij de Noord AA Polderloop. Het doel was om dit op een tempo van 10.4 km/uur te lopen. De regen en wind maakte het behoorlijk fris, en mijn keuze voor mijn dietistleiden.nl korte mouwen shirt maakte het een koude bedoening. Maar van lopen word je vanzelf warm, gewoon maar blijven lopen dus. Na de start probeerde ik al snel het tempo te pakken, dat was nog niet makkelijk. Ik ging veel te makkelijk te hard, ook wel eens leuk. Dat ik dit tempo zo makkelijk liep stemde mij gerust, er staat namelijk nog genoeg uitdaging in het schema. Hoewel het fulltime regende, mensen zelfs startnummers kwijt raakten (startnummers waren van papier en scheurden makkelijk af als ze nat werden) was het een lekker ontspannen loop. Bij de laatste verkeersregelaar kreeg ik nog het compliment “de mooiste glimlach te hebben van vandaag”. Nou die is mooi meegenomen. Toen de finish in beeld kwam deed ik nog een korte eindsprint (deze bleek later ca 21 km/uur te zijn). Het publiek en de speaker waren enigszins verrast omdat ik opeens veel harder liep dan mijn voorgangers. Ach, ik had nog wat energie over.

Matthijs (mijn vriend en mede teamlid dietistleiden.nl) liep een mooie 4e plek op de 5 km in 18:05. Ik liep zelf 54:49 op 10 km, al twijfel ik een beetje of het parcours lang genoeg was, maar misschien lag het mijn GPS horloge. Mijn gemiddelde tempo komt dan namelijk uit op 10.9 km/uur, dus dat is een tikkie harder dan gepland.  Trainingsweek 1 is geslaagd!

Tags

Hardlopen

dietistleiden

Hardlopen

Nieuwsblog

Vacature diëtist zwangerschapswaarneming voor 24-36 uur per week in Leiden (ZZP)

01-08-2022
In verband met zwangerschapsverlof ben ik op zoek naar een diëtist(e) die voor mijn praktijk Everdien...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder