Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Road to…Leiden Halve Marathon: Trainingsweek 2 "Gedeelde passie"

Terug
01-03-2016
In trainingsweek 2 stonden er weer 38 kilometers op de planning. Met 4 trainingen in een week is goede voeding voor het herstel extra belangrijk. Op mijn hardloopshirt staat ook de tekst “Loop goed, Eet beter, Voel je op je best”. Practice what you preach vind ik belangrijk.

Na de training neem ik een maaltijd of tussendoortje met eiwit en koolhydraten. Eiwitten voor het spierherstel, koolhydraten voor het aanvullen van de brandstof en ten gunste van de spieropbouw. Ik probeer voor de maaltijd te trainen, dan loop ik nooit met een volle maag en kan ik daarna ook een goede en voedzame herstelmaaltijd nemen.

Deze week stonden er 2 lopen van 12 km op de planning. Een rustig duurloopje met 4 korte versnellingen (strides genoemd) en een loop met tempowisselingen. Die laatste training deed ik na een etentje (had expres een lichte vegetarische maaltijd gekozen) en door de regen en kou. Dus het kostte wat meer moeite om mijzelf “buiten te zetten”, maar natuurlijk ben ik gegaan. Met een schema merk je extra toewijding, je wilt het zo goed mogelijk volbrengen om je uiteindelijke doel te bereiken.

M’n PR staat overigens op 2:00:51 op de halve marathon. Dus ik hoop met deze toewijding wat gemakkelijker onder de 2 uur te kunnen lopen. Een uitdaging blijft het toch wel, het zijn niet voor niets 21 kilometers.

Op zondag sloot ik de week af met de 10 km Bosdijkloop in Vinkeveen. Deze loop mocht in een tempo van 11 km per uur lopen. Dat is wat langzamer dan mijn PR, dus ik had er vertrouwen in dat dit ging lukken. Op de dag zelf had ik wat moeie en stijve benen, de warming up zorgde voor wat meer soepelheid. We starten op een brug dus gingen meteen naar beneden, dus een snelle start was onvermijdelijk. Het lukte goed om het tempo te pakken en stabiel te lopen.

Tijdens de loop maakte ik een praatje met een medeloper, die vertelde bewust achter me te lopen zodat ik de wind zou vangen. Ze wilde straks wel kop over kop lopen, ofwel zij zou later voorop lopen om de wind te vangen. Ik vertelde haar dat dat niet hoefde, ik liep als training in dit tempo dus wilde haar best “hazen”. De komende kilometers zouden we daarna samen trotseren, en voor haar zou dit tempo een PR betekenen. Zo gezegd, zo gedaan. De laatste 200 meter hadden we forse tegenwind, maar de finish kwam in beeld. Er liepen 2 mannen voor ons, en ik vroeg haar of versnellen nog lukte, dan gingen we ze nog even inhalen. Samen versnelden we en haalden de mannen in. Ik zette nog even flink aan om net voor haar te finishen. Zij blij met haar PR, ik blij met deze gezellige en geslaagde loop met mooie eindtijd (53:28 op de 10 km).

Omdat bij deze trainingsloop het doel niet perse een snelle tijd was, is het leuk dat ik medelopers kan steunen. Zonder het belang van mijn training te missen, kon ik iemand anders helpen naar een PR. Als hardlopers onder elkaar ervaar ik sowieso altijd veel gedeelde passie en begrip. Heerlijk is dat. Zo werk je aan je eigen doel, maar loop je altijd samen. Ervaren jullie dat ook?

Tags

Hardlopen

dietistleiden

Hardlopen

Nieuwsblog

Vacature diëtist zwangerschapswaarneming voor 24-36 uur per week in Leiden (ZZP)

01-08-2022
In verband met zwangerschapsverlof ben ik op zoek naar een diëtist(e) die voor mijn praktijk Everdien...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder