Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Road to…Leiden Halve Marathon: Trainingsweek 5 en verder

Terug
12-04-2016
Met schaamrood op de kaken eindelijk een nieuw blog over mijn weg naar de Leiden halve marathon. Druk, druk, druk je kent het wel. Mag geen excuus zijn, maar toch gaan de werkzaamheden op de praktijk uiteraard voor. Oja, en training en slaap natuurlijk ook!

De week na mijn PR in Alphen voelden m’n benen toch nog niet optimaal, dus met wat goede adviezen en oefeningen van mijn collega academisch fysiotherapeut aan de slag gegaan. Om de benen te sparen mijn schoonzus gehaast in een voor mij rustig tempo tijdens een 5 km loop, was leuk om te doen, en ze deed het super!

De week erop volgde de Almere Lenteloop, 20 km in een tempo van 10 km/uur. Ofwel, in 2 uurtjes moest dit klusje geklaard worden. Het was miezerig weer maar de temperatuur was goed, en de benen voelde prima. Het tempo voelde erg ontspannen, en zonder dat ik het door had af en toe iets harder. Het waren 2 rondes, dus ik begroette de verkeersregelaars enthousiast dat ik straks weer langskwam. Ik kreeg nog te horen dat ik een mooie glimlach had (als ik ontspannen loop zie ik er toch het beste uit ;-)). Mijn geregistreerde eindtijd was 1:56:57. Op de atletiekbaan liep ik zelfs nog 3 lopers voorbij in m’n eindsprint. Jammer genoeg werkte ze met een barcode op het startnummer en ging ik te snel om te scannen. Ondertussen waren de volgende 3 al gescand, niet erg handig. Gelukkig was dit niet de loop der lopen, maar ik bleek stiekem wel een PR gelopen te hebben op de 20 km. Niet gek voor zo’n ontspannen race.

Op 2e Paasdag liep ik de Tomaten Paasloop (ik heb de naam zelf niet bedacht) in Pijnacker. 10 EM (16.1 km), waarin ik rustig moest starten, en de laatste 6 km mocht ik versnellen naar halve marathon tempo als dit lukte. Onderweg kon ik gezellig samen lopen met een wat oudere loper, het stuk versnellen was helaas alleen. Het stormde die dag behoorlijk en omdat er niet zoveel deelnemers waren had ik geen rug om achter te schuilen. De finish was een fijne overwinning. Geen medaille, wel zongedroogde tomaten, dat was weer eens iets anders.

Ondertussen gingen de trainingen doordeweeks gewoon door, soms ook in de vorm van een fietstraining. Een fijne afwisseling en minder belastend. Ook krachttraining hoort erbij, al moet ik daar nog wat meer aandacht aan besteden.

Een mooie afsluiter was de Brijderloop op zondag 3 april. Een stralende dag waarbij zowel Matthijs als ik in de prijzen viel. Matthijs werd derde overall en tweede bij de heren, ik werd derde in de categorie dames 17-34 jaar. Ik had niet door dat ik derde was geworden, dus tijdens het wachten op de prijsuitreiking van Matthijs werd ik opeens omgeroepen. Dat zijn nog eens leuke verrassingen!

Terugkijkend is het heerlijk om zoveel trainingen goed te hebben afgerond, al is het op het moment zelf soms wel een uitdaging om letterlijk de deur uit te gaan. Bij mij werken die wedstrijdjes daarom goed, ook al doe ik soms rustig aan. Een duidelijke afstand, startmoment en je loopt nooit alleen. Dat helpt! Hoe motiveren jullie jezelf altijd als je even geen fut hebt of het weer wat minder is?         

Tags

Hardlopen

dietistleiden

Hardlopen

Nieuwsblog

Vacature diëtist zwangerschapswaarneming voor 24-36 uur per week in Leiden (ZZP)

01-08-2022
In verband met zwangerschapsverlof ben ik op zoek naar een diëtist(e) die voor mijn praktijk Everdien...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder