Nieuwsblog

Maandblog februari

11-04-2018
Februari is de maand van leuke plannen maken en voorbereiden, zo sta ik bijvoorbeeld in april op een baby- en...
Lees verder

Maandblog januari

04-03-2018
Januari is altijd een bijzondere maand. Het start van het nieuwe jaar, de administratie qua consulten is veranderd en...
Lees verder

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

Road to…Leiden Halve Marathon: Trainingsweek 5 en verder

12-04-2016
Met schaamrood op de kaken eindelijk een nieuw blog over mijn weg naar de Leiden halve marathon. Druk, druk, druk je kent het wel. Mag geen excuus zijn, maar toch gaan de werkzaamheden op de praktijk uiteraard voor. Oja, en training en slaap natuurlijk ook!

De week na mijn PR in Alphen voelden m’n benen toch nog niet optimaal, dus met wat goede adviezen en oefeningen van mijn collega academisch fysiotherapeut aan de slag gegaan. Om de benen te sparen mijn schoonzus gehaast in een voor mij rustig tempo tijdens een 5 km loop, was leuk om te doen, en ze deed het super!

De week erop volgde de Almere Lenteloop, 20 km in een tempo van 10 km/uur. Ofwel, in 2 uurtjes moest dit klusje geklaard worden. Het was miezerig weer maar de temperatuur was goed, en de benen voelde prima. Het tempo voelde erg ontspannen, en zonder dat ik het door had af en toe iets harder. Het waren 2 rondes, dus ik begroette de verkeersregelaars enthousiast dat ik straks weer langskwam. Ik kreeg nog te horen dat ik een mooie glimlach had (als ik ontspannen loop zie ik er toch het beste uit ;-)). Mijn geregistreerde eindtijd was 1:56:57. Op de atletiekbaan liep ik zelfs nog 3 lopers voorbij in m’n eindsprint. Jammer genoeg werkte ze met een barcode op het startnummer en ging ik te snel om te scannen. Ondertussen waren de volgende 3 al gescand, niet erg handig. Gelukkig was dit niet de loop der lopen, maar ik bleek stiekem wel een PR gelopen te hebben op de 20 km. Niet gek voor zo’n ontspannen race.

Op 2e Paasdag liep ik de Tomaten Paasloop (ik heb de naam zelf niet bedacht) in Pijnacker. 10 EM (16.1 km), waarin ik rustig moest starten, en de laatste 6 km mocht ik versnellen naar halve marathon tempo als dit lukte. Onderweg kon ik gezellig samen lopen met een wat oudere loper, het stuk versnellen was helaas alleen. Het stormde die dag behoorlijk en omdat er niet zoveel deelnemers waren had ik geen rug om achter te schuilen. De finish was een fijne overwinning. Geen medaille, wel zongedroogde tomaten, dat was weer eens iets anders.

Ondertussen gingen de trainingen doordeweeks gewoon door, soms ook in de vorm van een fietstraining. Een fijne afwisseling en minder belastend. Ook krachttraining hoort erbij, al moet ik daar nog wat meer aandacht aan besteden.

Een mooie afsluiter was de Brijderloop op zondag 3 april. Een stralende dag waarbij zowel Matthijs als ik in de prijzen viel. Matthijs werd derde overall en tweede bij de heren, ik werd derde in de categorie dames 17-34 jaar. Ik had niet door dat ik derde was geworden, dus tijdens het wachten op de prijsuitreiking van Matthijs werd ik opeens omgeroepen. Dat zijn nog eens leuke verrassingen!

Terugkijkend is het heerlijk om zoveel trainingen goed te hebben afgerond, al is het op het moment zelf soms wel een uitdaging om letterlijk de deur uit te gaan. Bij mij werken die wedstrijdjes daarom goed, ook al doe ik soms rustig aan. Een duidelijke afstand, startmoment en je loopt nooit alleen. Dat helpt! Hoe motiveren jullie jezelf altijd als je even geen fut hebt of het weer wat minder is?         

Tags

Hardlopen

dietistleiden

Hardlopen