Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Road to…Leiden Halve Marathon: Nog 1 maand te gaan!

Terug
24-04-2016
Over een maand is het al zover, het piekmoment, mijn halve marathon in Leiden. De poging tot het verbreken van mijn PR.

Ik ben niet zenuwachtig, maar kijk wel uit naar het moment dat het zover is. Want voor mijn gevoel ben ik er wel klaar voor. Dus laat het maar komen!

Na de podiumplek tijdens de Brijderloop stond er een intervaltraining op de planning. 8x400 meter in een tempo van 4:35 min/km. Een uitdaging en nog onbekend tempo, maar dit ging best lekker! In het begin was het even inkomen welke snelheid ik moest hebben. De derde interval had ik heel even een "blond moment", ik had 3:40 in m’n hoofd en ging nog meer versnellen. Toen bedacht ik me dat 4:30 prima was. Thuis hoor ik mijn vriend over tempo 3:40, maar gelukkig hoef ik me daar niet aan te wagen. Daar betaalde ik in het volgende interval wel de rekening voor, mijn hartslag liep op tot 207, ook een PR. Ik probeerde tussendoor even kort te wandelen en daarna te dribbelen, om vervolgens door te gaan naar de volgende 400 meter. Uiteindelijk keurige tempo’s gelopen, een goede boost.

Tijdens de Meentrun in Amstelveen was de opdracht om 52 minuten op de 10 km te lopen. Naast Matthijs deden er ook bekenden mee van Team Vroem, het team van mijn trainer. Voor de start werd ik aangesproken door de fotograaf of ik misschien op  de foto wilde op de massagebank voor wat sfeerbeelden. Dat liet ik me niet twee keer vragen, dus kreeg ik nog een korte kuitmassage die op velen foto’s is vastgelegd. Inmiddels beroemde kuiten dus! Het was inmiddels flink opgewarmd en dat maakte de loop wel pittig. Er zat ook nog de nodige stijging in. De tweede helft zakte ik iets in, maar richting de finish kon ik er nog een eindsprint uit persen. Met 52:02 mocht ik prima tevreden zijn.

Als Leidse diëtist kon ik natuurlijk niet ontbreken tijdens de Leidse Singelloop. Het hoefde geen snelle loop te worden, en dat was maar goed ook, want ik vind de Singelloop altijd erg druk. Ik stond aansluitend op mijn werkdag binnen 5 minuten aan de start, ideaal. Na ruim een kilometer kwam ik loopmaatje Gabriëlla tegen (die een collega “haasde”). Ik ben bij hen blijven lopen, vervolgens hebben we de hele route gekletst, de kilometers vlogen voorbij. Gezien de drukte was dit wel prima. Op het eind kwam er een extra finish strook vrij en toen nog flink de versnelling ingezet.

Samen lopen vind ik altijd erg gezellig. Het zorgt ervoor dat je meer ontspannen loopt en dat de kilometers aan je voorbij trekken. Dat is ook het leuke van al die wedstrijdjes, je loopt nooit alleen en je leert ook steeds meer mensen kennen.

Ik merk nu de loopervaring groeit, dat ik echt mijn vorm aan het vasthouden ben. Ik loop steeds prima, vooral bij georganiseerde lopen. Het is echt afwachten tot Leiden. Het liefst zou ik er morgen al voor gaan, maar gelukkig staat er nog genoeg leuks gepland voor de komende weken. Ik mijn volgende blog lezen jullie onder andere over Nieuw Vennep, Woubrugge en een poging tot een duurloop van 22 km. 

Blijven jullie ook lekker bezig…?

Tags

Hardlopen

dietistleiden

Hardlopen

Nieuwsblog

Vacature diëtist zwangerschapswaarneming voor 24-36 uur per week in Leiden (ZZP)

01-08-2022
In verband met zwangerschapsverlof ben ik op zoek naar een diëtist(e) die voor mijn praktijk Everdien...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder