Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Jouw meest waardevolle voedingsadvies

Terug
20-06-2016
Jouw meest waardevolle voedingsadvies Voor de winactie van het I’m a foodie boek “Eet als een expert”, vroeg ik op de facebookpagina van Everdien Foodcoaching om jullie meest waardevolle voedingsadvies. Omdat er veel leuke reacties volgden heb ik er een aantal toegelicht in deze blog.

Hier wat tips hiervan op een rijtje, doe er je voordeel mee:

- “Zorg voor goed eten wat ook vooral lekker is, anders hou je het niet vol.” En “Eet zo puur mogelijk, beweeg en af en toe cheaten mag best, zolang je maar geniet!” Heel belangrijk, maak van de gezonde keuze ook de lekkere keuze! In mijn adviezen en op de site kom je recepten tegen, ook geef ik in de praktijk advies hoe je lekker kunt blijven eten. Wist je bijvoorbeeld dat je met courgette hele lekkere pasta kan maken? Lekker eten is dus essentieel om je goede leefstijl vol te houden, maar ook bijvoorbeeld bij een dieet als het Fodmapdieet (dieet bij klachten van een spastische darm).
-  “Maak zoveel mogelijk zelf, dus geen pakjes, zakjes, potjes” en “werk veel met kruiden”. Als je je eten zelf maakt weet je ook wat erin gaat, dan zitten er dus geen onnodige toevoegingen in. Bovendien zit er in veel pakjes en zakjes suiker toegevoegd, hartstikke zonde. Je bent van jezelf al zoet genoeg toch?
- Voldoende drinken, thee drinken zonder suiker en fruitwater drinken werden ook als tips gegeven. Helemaal goed, want drinken met calorieën erin is zonde, het levert suikers maar geen verzadiging. En water kun je een andere smaak geven door bijvoorbeeld munt, citroen, limoen etc. toe te voegen. - Ook een leuke tip: “Het lekkerste advies is in ieder geval je recept voor Homemade Muesli :-)” http://www.dietistleiden.nl/nieuws/123/homemade-muesli. Op mijn site komen steeds meer recepten te staan, dus houd de site in de gaten. In de recepten zit nooit suiker toegevoegd, bij voorkeur lekker veel vezels en ook zijn er variaties voor verschillende intoleranties (gluten, lactose). Alle recepten vind je op deze pagina: http://www.dietistleiden.nl/pages-menu/?id=recepten
- “Ga sporten!” Als je mijn facebookpagina of instagram volgt weet je dat ik dat advies zelf ook ter harte neem. Is sporten voor jou niet mogelijk? Op onze praktijk zijn er ook 2 academische fysiotherapeuten die je wellicht verder kunnen helpen. Is hardlopen een drempel? Begin dan met bijvoorbeeld ’s avonds een blokje om. En gebruik bijvoorbeeld een stappenteller om je progressie te volgen.

Wil je wat specifieker advies omdat je aan de slag wilt met een bepaald doel? Dan kan het zeker zinvol zijn om een afspraak te maken! Diëtetiek zit voor 3 uur per kalenderjaar in het basispakket van de zorgverzekering. Dit valt onder je eigen risico. Ben je door je eigen risico heen dan kan het  gunstig zijn om nu een afspraak te maken. Meer weten? Neem dan nu contact op! 

dietistleiden

Voeding

Recept

Nieuwsblog

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder

Voedingsbegeleiding en fysiotherapeutische revalidatie na het Coronavirus/COVID-19

16-04-2020
De zorg staat niet stil en gaat in aangepaste vorm verder door middel van eConsults. Op deze pagina is meer...
Lees verder