Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Jouw meest waardevolle voedingsadvies

Terug
20-06-2016
Jouw meest waardevolle voedingsadvies Voor de winactie van het I’m a foodie boek “Eet als een expert”, vroeg ik op de facebookpagina van Everdien Foodcoaching om jullie meest waardevolle voedingsadvies. Omdat er veel leuke reacties volgden heb ik er een aantal toegelicht in deze blog.

Hier wat tips hiervan op een rijtje, doe er je voordeel mee:

- “Zorg voor goed eten wat ook vooral lekker is, anders hou je het niet vol.” En “Eet zo puur mogelijk, beweeg en af en toe cheaten mag best, zolang je maar geniet!” Heel belangrijk, maak van de gezonde keuze ook de lekkere keuze! In mijn adviezen en op de site kom je recepten tegen, ook geef ik in de praktijk advies hoe je lekker kunt blijven eten. Wist je bijvoorbeeld dat je met courgette hele lekkere pasta kan maken? Lekker eten is dus essentieel om je goede leefstijl vol te houden, maar ook bijvoorbeeld bij een dieet als het Fodmapdieet (dieet bij klachten van een spastische darm).
-  “Maak zoveel mogelijk zelf, dus geen pakjes, zakjes, potjes” en “werk veel met kruiden”. Als je je eten zelf maakt weet je ook wat erin gaat, dan zitten er dus geen onnodige toevoegingen in. Bovendien zit er in veel pakjes en zakjes suiker toegevoegd, hartstikke zonde. Je bent van jezelf al zoet genoeg toch?
- Voldoende drinken, thee drinken zonder suiker en fruitwater drinken werden ook als tips gegeven. Helemaal goed, want drinken met calorieën erin is zonde, het levert suikers maar geen verzadiging. En water kun je een andere smaak geven door bijvoorbeeld munt, citroen, limoen etc. toe te voegen. - Ook een leuke tip: “Het lekkerste advies is in ieder geval je recept voor Homemade Muesli :-)” http://www.dietistleiden.nl/nieuws/123/homemade-muesli. Op mijn site komen steeds meer recepten te staan, dus houd de site in de gaten. In de recepten zit nooit suiker toegevoegd, bij voorkeur lekker veel vezels en ook zijn er variaties voor verschillende intoleranties (gluten, lactose). Alle recepten vind je op deze pagina: http://www.dietistleiden.nl/pages-menu/?id=recepten
- “Ga sporten!” Als je mijn facebookpagina of instagram volgt weet je dat ik dat advies zelf ook ter harte neem. Is sporten voor jou niet mogelijk? Op onze praktijk zijn er ook 2 academische fysiotherapeuten die je wellicht verder kunnen helpen. Is hardlopen een drempel? Begin dan met bijvoorbeeld ’s avonds een blokje om. En gebruik bijvoorbeeld een stappenteller om je progressie te volgen.

Wil je wat specifieker advies omdat je aan de slag wilt met een bepaald doel? Dan kan het zeker zinvol zijn om een afspraak te maken! Diëtetiek zit voor 3 uur per kalenderjaar in het basispakket van de zorgverzekering. Dit valt onder je eigen risico. Ben je door je eigen risico heen dan kan het  gunstig zijn om nu een afspraak te maken. Meer weten? Neem dan nu contact op! 

dietistleiden

Voeding

Recept

Nieuwsblog

Berichtgeving vergoeding en tarieven 2020

02-01-2020
In 2020 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor alle zorg die vanuit...
Lees verder

Het inkijkexemplaar van Eet als een expert- Zwanger! staat online

19-05-2019
Nu online te bekijken, het inkijkexemplaar van 'Eet als een expert - Zwanger!' Je vind 'm...
Lees verder

Voorverkoop 'Eet als een expert -Zwanger!' gestart

13-03-2019
Diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek is bezig met de afronding van het boek ‘Eet als...
Lees verder

Berichtgeving contractering zorgverzekeraars Everdien Foodcoaching

19-12-2018
Naast het gesprek op de praktijk heeft een dietist ook indirecte tijd (waar een client niet bij zit) aan dossier,...
Lees verder

Update Red de dietist

27-09-2018
De actiegroep Red de dietist heeft inmiddels bijna 1500 leden, een comité en we zijn een petitie...
Lees verder