Nieuwsblog

Maandblog februari

11-04-2018
Februari is de maand van leuke plannen maken en voorbereiden, zo sta ik bijvoorbeeld in april op een baby- en...
Lees verder

Maandblog januari

04-03-2018
Januari is altijd een bijzondere maand. Het start van het nieuwe jaar, de administratie qua consulten is veranderd en...
Lees verder

Maandblog december

25-01-2018
December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje. Qua...
Lees verder

Jouw meest waardevolle voedingsadvies

20-06-2016
Jouw meest waardevolle voedingsadvies Voor de winactie van het I’m a foodie boek “Eet als een expert”, vroeg ik op de facebookpagina van Everdien Foodcoaching om jullie meest waardevolle voedingsadvies. Omdat er veel leuke reacties volgden heb ik er een aantal toegelicht in deze blog.

Hier wat tips hiervan op een rijtje, doe er je voordeel mee:

- “Zorg voor goed eten wat ook vooral lekker is, anders hou je het niet vol.” En “Eet zo puur mogelijk, beweeg en af en toe cheaten mag best, zolang je maar geniet!” Heel belangrijk, maak van de gezonde keuze ook de lekkere keuze! In mijn adviezen en op de site kom je recepten tegen, ook geef ik in de praktijk advies hoe je lekker kunt blijven eten. Wist je bijvoorbeeld dat je met courgette hele lekkere pasta kan maken? Lekker eten is dus essentieel om je goede leefstijl vol te houden, maar ook bijvoorbeeld bij een dieet als het Fodmapdieet (dieet bij klachten van een spastische darm).
-  “Maak zoveel mogelijk zelf, dus geen pakjes, zakjes, potjes” en “werk veel met kruiden”. Als je je eten zelf maakt weet je ook wat erin gaat, dan zitten er dus geen onnodige toevoegingen in. Bovendien zit er in veel pakjes en zakjes suiker toegevoegd, hartstikke zonde. Je bent van jezelf al zoet genoeg toch?
- Voldoende drinken, thee drinken zonder suiker en fruitwater drinken werden ook als tips gegeven. Helemaal goed, want drinken met calorieën erin is zonde, het levert suikers maar geen verzadiging. En water kun je een andere smaak geven door bijvoorbeeld munt, citroen, limoen etc. toe te voegen. - Ook een leuke tip: “Het lekkerste advies is in ieder geval je recept voor Homemade Muesli :-)” http://www.dietistleiden.nl/nieuws/123/homemade-muesli. Op mijn site komen steeds meer recepten te staan, dus houd de site in de gaten. In de recepten zit nooit suiker toegevoegd, bij voorkeur lekker veel vezels en ook zijn er variaties voor verschillende intoleranties (gluten, lactose). Alle recepten vind je op deze pagina: http://www.dietistleiden.nl/pages-menu/?id=recepten
- “Ga sporten!” Als je mijn facebookpagina of instagram volgt weet je dat ik dat advies zelf ook ter harte neem. Is sporten voor jou niet mogelijk? Op onze praktijk zijn er ook 2 academische fysiotherapeuten die je wellicht verder kunnen helpen. Is hardlopen een drempel? Begin dan met bijvoorbeeld ’s avonds een blokje om. En gebruik bijvoorbeeld een stappenteller om je progressie te volgen.

Wil je wat specifieker advies omdat je aan de slag wilt met een bepaald doel? Dan kan het zeker zinvol zijn om een afspraak te maken! Diëtetiek zit voor 3 uur per kalenderjaar in het basispakket van de zorgverzekering. Dit valt onder je eigen risico. Ben je door je eigen risico heen dan kan het  gunstig zijn om nu een afspraak te maken. Meer weten? Neem dan nu contact op! 

dietistleiden

Voeding

Recept