Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

4 uur cup a soup…zou je dat wel doen

Terug
01-07-2016
Vier uur cup a soup, dat zouden meer mensen moeten doen. Wie kent deze slogan en de bijpassende reclames niet? Na het lezen van deze review denk je er misschien anders over.

Cup a soup tomaten crème bevat maar liefst 17 ingrediënten. Het derde ingrediënt op de verpakking is suiker (het is gesorteerd op volgorde van hoeveelheid), per portie zit er 7 gram suiker in, dat zijn bijna 2 suikerklontjes (=8 gram). Dat zit 'm niet alleen in suiker, maar ook in de maltodextrine en melksuiker. Ofwel 3 soorten suiker in één zakje van 18 gram.

cup a soup ongezond zout

En hoewel je zou denken dat er alleen groenten, zout en kruiden in zouden moeten zitten, zitten er aardig wat allergenen in zoals gluten en melkeiwit en melksuiker. En het product kan ei bevatten(?) staat vermeld op de verpakking. Bij veel allergieën is het dus goed opletten.

Met een kop soep krijg je maar liefst 1,7 gram zout binnen, dat is 28% van wat je maximaal binnen zou moeten krijgen (advies is maximaal 6 gram zout per dag). Dus dagelijks om 4 uur een cup a soup en je krijgt waarschijnlijk in al snel meer zout binnen dan goed voor je is. 

Gek genoeg staat er wel een "bewust keuze" vinkje op de verpakking. Ik vind het schandalig dat een product dat vol zit met suiker en zout een bewuste keuze wordt genoemd. Vier uur cup a soup sla ik over, daar kies ik bewust voor. En jij?

Wel zin in soep? Maak dit recept van een makkelijke tomatensoep dan eens zelf, eenvoudig te maken en je kunt 'm evt invriezen. Het recept vind je hier.

Bronnen:
Unox cup a soup tomaten crème. Informatie over het product via de verpakking.

Natrium - Achtergronddocument bij Richtlijnen Goede voeding 2015 https://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/a1515_natrium_0.pdf

Hoeveel zout mag ik eten? http://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-zout-mag-ik-eten.aspx 

 

Nieuwsblog

Update: Advies bij koemelkallergie

09-08-2023
De komende tijd zet ik mijzelf weer op scherp door de teksten van mijn website weer te updaten/actualiseren. Zo kun je...
Lees verder

Terugkeer Everdien van der Leek op de praktijk

07-02-2023
(For English, see below) Vanaf maandag 27 februari start diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der...
Lees verder

Dochter van dietist en gezondheidswetenschapper Everdien geboren!

04-12-2022
Op zondag 20 november om 6.55 is onze dochter Amber Isabelle Horlings geboren. Amber en wij maken het goed, we genieten...
Lees verder

Zwangerschapsverlof Everdien van der Leek / Maternity leave Everdien van der Leek

27-09-2022
(For English, see below) Vanaf 15 oktober 2022 gaat diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder