Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Slank de zomer door

Terug
30-06-2017
Wil je graag wat afvallen maar heb je liever niet dat je vakantie roet in het eten gooit? Dan moet je zeker even doorlezen voor deze handige tips. Wist je trouwens dat ook uit onderzoek blijkt dat mensen die niet ‘alle remmen los gaan’ kiezen, na de vakantie weer makkelijker in het ritme komen? Het is zonde om steeds opnieuw te moeten beginnen toch?

Tip 1: Doe rustig met buffetten.

Bedenk je ook, je bent hier méér dan 1 dag. Je hoeft niet in 1 dag alle ontbijtjes te hebben geproefd. Sterker nog, nadat je die 3 ontbijtjes op hebt is de kans niet zo groot dat je daar ook 3x zo lang op vooruit kan. Kies elke dag wat anders of kies voor een gezondere keuze.

Tip 2: All you can eat?

Ondanks dat je betaald hebt om te kunnen eten wat en wanneer je maar wilt, is het geen goed plan om dat ook daadwerkelijk te doen. Je hebt ervoor betaald denk je misschien, maar vraag je ook af of dat het waard is. Het levert je uiteindelijk extra werk op na de vakantie. Geniet juist van kwalitatief goede producten, zoals lekkere vis etc. Neem lekkere salades en geniet van vers fruit. Je voelt je dan ook fijner en fitter.

Tip 3: Drink (liever) geen calorieën

Water, thee, koffie bevatten geen calorieën. Sapjes, frisdranken, milkshakes daarentegen bevatten veel suiker en dus calorieën. Ze vullen maar weinig en je hebt er kort plezier van. Zonder dat je het door hebt krijg je veel calorieën binnen. Calorieën kun je beter eten dan drinken, dan heb je er ook veel meer plezier van. Let ook op met alcohol, dat tikt ook aan in calorieën. En vaak zorgt de alcohol ook voor minder remming, waardoor je ook wat makkelijker nog wat extra gaat eten. Dus geniet, maar drink met mate.

Tip 4: Blijf in beweging

Zorg ervoor dat je in de vakantie wat extra in beweging komt. Natuurlijk kom je om te ontspannen, maar beweging kan ook ontspannend werken. Als je de dag begint met wat baantjes in het zwembad of een wandeling, geeft dat ook nog eens een extra goed gevoel. Of maak er een extra uitdaging van om de hoogste berg te beklimmen of op te fietsen.

Tip 5: Deel je treats

Samen genieten is ook samen delen. En samen delen is weer calorieën besparen. Deel bijvoorbeeld dat lekkere taartje of ijsje. Als je minder hebt zal je ook langzamer eten en bewuster genieten. Misschien merk je ook dat je er ook genoeg aan hebt. Je hebt er namelijk wel van kunnen proeven en genieten.

Tip 6: Kies bewust

Maak een voorbereide keuze. Ben je in een mediteraans land, dan zijn er veel maaltijden met pasta, vlees of friet. Ga je morgen die hoogste berg op fietsen, kies dan voor de pasta. Maar weet je dat je morgen een relaxed dagje op het strand hebt, neem dan lekker een frisse salade.

Met deze tips kom jij je vakantie vast en zeker goed door. Geniet van de zomer!

dietistleiden

Gezond

Afvallen

Nieuwsblog

Vacature diëtist zwangerschapswaarneming voor 24-36 uur per week in Leiden (ZZP)

01-08-2022
In verband met zwangerschapsverlof ben ik op zoek naar een diëtist(e) die voor mijn praktijk Everdien...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder