Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Maandblog oktober

Terug
30-11-2017
Wie mij al een tijdje volgt op social media weet dat ik regelmatig op pad ben. Lezingen, scholingen, hardloopwedstrijden, symposia en nog veel meer. Daarom lijkt het mij leuk om jullie maandelijks mee op pad te nemen en wat inzicht te geven waar ik mij mee bezig houd. Lees je mee?

Sport

Deze maand stonden er aardig wat loopjes op de planning. In het najaar is het extra mooi om in een bosrijke omgeving te lopen. Zowel de Pijnenburg Bosmarathon in Soest (10.5 km) en de Vlasakkerloop in Amersfoort (10 km) gingen off-road door heuvelachtig gebied. Tel daar wat modderige stukken bij op en het avontuur is compleet. Geen parcours om een PR (Persoonlijk Record) te lopen, maar wel een hele goede training. En de omgeving was fantastisch mooi om in te lopen, zeker een bezoekje waard. Ook vermeldenswaardig, mijn vriend Matthijs behaalde deze maand 5x de top 3 waarvan 2x de eerste plaats. Goede promotie met het dietistleiden.nl shirt aan!

Dietist Leiden Hardlopen

Scholingen/symposia


In oktober was de 2e scholingsdag van de post-Hbo Voedselallergie. Dat is wel uitdagende materie en volop in ontwikkeling. Zo ook het recente advies om bij kinderen vroeger te beginnen met het introduceren van ei en pinda.

Daarnaast ben ik naar het symposium Sport en Voeding geweest op Papendal (Arnhem). Daar werd ook het nieuwe I’m a foodie boek “Eet als een Atleet” gelanceerd. Ik heb ‘m inmiddels uit, ik vind het echt een aanrader. Tijdens het congres werd benadrukt hoe belangrijk basisvoeding is voor sporters. Vaak wordt de basis overgeslagen en er wordt er al snel aan shakes en supplementen gedacht. Terwijl er zoveel meer uit voeding te halen valt. Bijvoorbeeld door de timing of hoeveelheid eiwitten. Of door een voedingsstrategie te hebben rondom wedstrijden. Ook was het schokkend om te horen hoeveel (sport)voedingssupplementen er vervuild zijn. Zo was er een Amerikaans supplement waar kamerplant extract in zat. Producten met het NZVT keurmerk (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) worden gecontroleerd. Dus wees bewust van wat je koopt en slikt. Het was een boeiende dag en naar aanleiding van het symposium ben ik geïnterviewd door het tijdschrift VoedingNu. Wordt vervolgd.

Scholing geven

En op de valreep, op 31 oktober, gaf ik zelf mijn eerste scholing van beter (w)eten voor het hart. Deze scholing is voor praktijkondersteuners van de huisarts. Als diëtist en gezondheidswetenschapper presenteerde ik het informatieve deel over de verschillende soorten vetten, de invloed van voeding of hart- en vaatziekten en het effect van verschillende voedingspatronen. Ik kreeg voor deze avond een rapportcijfer 8 als beoordeling en was daar stiekem best een beetje trots op.

Al met al was oktober dus een volle maar een enerverende maand. Laten jullie weten op Facebook of instagram of jullie het leuk vinden om vaker mee te lezen?

Of heb je vragen over één van de behandelde thema's dan beantwoord ik die natuurlijk ook graag.

dietistleiden

Maandblog

Hardlopen

Nieuwsblog

Berichtgeving vergoeding en tarieven 2020

02-01-2020
In 2020 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor alle zorg die vanuit...
Lees verder

Het inkijkexemplaar van Eet als een expert- Zwanger! staat online

19-05-2019
Nu online te bekijken, het inkijkexemplaar van 'Eet als een expert - Zwanger!' Je vind 'm...
Lees verder

Voorverkoop 'Eet als een expert -Zwanger!' gestart

13-03-2019
Diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek is bezig met de afronding van het boek ‘Eet als...
Lees verder

Berichtgeving contractering zorgverzekeraars Everdien Foodcoaching

19-12-2018
Naast het gesprek op de praktijk heeft een dietist ook indirecte tijd (waar een client niet bij zit) aan dossier,...
Lees verder

Update Red de dietist

27-09-2018
De actiegroep Red de dietist heeft inmiddels bijna 1500 leden, een comité en we zijn een petitie...
Lees verder