Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Maandblog november

Terug
17-12-2017
Maandblog november - Dietistleiden.nl Vond ik oktober al een enerverende maand, werd november nog bruisender. Veel lezingen om te geven en weer aardig wat wedstrijdjes op het programma. Lees je weer mee?

Scholingen

De maand begon met 2 dagen scholing geven voor de post-hbo Beter (w)eten voor het hart. Ik gaf de scholing drie keer in 2 weken tijd. Best even wennen om drie keer kort achter elkaar dezelfde presentatie te geven. Maar hij werd wederom goed ontvangen. Dus dat maakt het ook wel weer speciaal! En elke keer zijn er toch weer andere vragen, dus dat houdt het uitdagend. Verder gaf ik nog twee keer een lezing bij bedrijven, ook erg leuk om te doen. Eén lezing was gecombineerd met een gezonde lunch (ik had adviezen gegeven over de keuzes). Deze tips waren ook allemaal toegepast. En ik kon meteen blijven lunchen, heel gastvrij! Zo reisde ik deze maand voor de presentaties aardig wat af, naar onder andere Naarden, Eindhoven, Zwolle en Utrecht. Zo kom je nog eens ergens.

Ook was ik aanwezig bij het publiekssymposium “Eet (je) slim”, georganiseerd door het LIBC. Ik kwam veel bekenden tegen, mede ook omdat ik via Facebook en instagram dit als tip had gegeven. Leuk! Veel bekende dingen gehoord ook, maar ook interessante nieuwe studies over veroudering. Zo wordt 25% van je veroudering bepaald door genen, maar 75% door leefomstandigheden/gedrag. Dus ook weer een reden om met goede voeding en beweging aan de slag te gaan.

Sport

Omdat we in het najaar mooie boslopen wilde doen stonden Epe en Ede op het programma. In Epe liep Matthijs een halve marathon PR van 1:21:15, echt een supersnelle tijd (15,6 km/uur). Ik liep twee keer een mooie 10 km loop. En voor het eerst weer eens een 15 km wedstrijd, met een mooie negatieve split (1:24:02).  Echt genieten om op nieuwe plekken leuke loopjes te doen.
                             
Wat deze maand wel extra speciaal maakte was een bezoekje aan een vriendin van mij in Heidelberg (Duitsland). Wat is het daar mooi! We hebben veel gewandeld en ook een kasteel bezocht. En het kon ook niet missen, we hebben er een hardloopwedstrijdje gedaan. Je kon daar een 2 mijl loopje doen, die twee keer per maand georganiseerd wordt. Komen we op de startlocatie aan (een parkje bij de brug)...niemand...  Ook alle lopers die we tegenkomen weten van niks. Zijn we wel op de juiste plek?

5 minuten voor de start komt er opeens een busje aan, wordt er een tafel uitgeladen met startnummers, de bordjes voor de route worden geplaatst en kunnen we starten. Heerlijk kneuterig! Uiteindelijk doen er iets van 20 mensen mee en de 2 mijl (3.2 km) vliegen ook voorbij. Matthijs en ik hadden beiden een 2e plek en mochten fruit of chocolade van de tafel pakken (raad maar wie wat pakte). Na afscheid te nemen van de andere lopers vertrekken we weer joggend naar het appartement. Eenmaal de brug overgestoken is er niks meer te zien van de loop. De mooie herinnering blijft!


dietistleiden

Maandblog

Hardlopen

Nieuwsblog

Vacature diëtist zwangerschapswaarneming voor 24-36 uur per week in Leiden (ZZP)

01-08-2022
In verband met zwangerschapsverlof ben ik op zoek naar een diëtist(e) die voor mijn praktijk Everdien...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder