Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Maandblog december

Terug
25-01-2018
Maandblog december - Dietistleiden.nl December is altijd een speciale maand: feestdagen, de afsluiting van het jaar en dit jaar ook een mooi tripje.

Qua lezingen was het rustig deze maand, maar na een volle oktober en november was dit ook helemaal prima. Wel was er een bijeenkomst voor een groot project in 2018, waar ik nu helaas nog niks over kan zeggen. Maar houd de blog in de gaten!

Naast de spreekuren heb ik in december een aantal dagen gepland voor wat meer ontspanning. Om zo 2017 relaxt af te sluiten en 2018 weer bruisend en opgeladen te beginnen.

Zo ben ik naar Warmond geweest voor een sessie ‘Ontspannen met alpaca’s’ door Pascal van Offline Mindfulness. Ik ben dol op alpaca’s en het leek mij daarom leuk om daar een keer een activiteit van mee te maken. In een klein groepje ging je in een hoekje van de stal zitten. Het mooie is dat als je rustig bent, de alpaca’s vanzelf naar je toe komen. Daardoor was het ook wel een beetje mindfulness. De alpaca’s zijn niet heel knuffelbaar, maar af en toe lieten ze zich aaien (en ze zijn echt superzacht). Mooi om mee te maken!

Eind december stond er een trip in de planning, Valencia! Ik keek er erg naar uit om een beetje zonlicht en warmte mee te pakken in december. En er echt even tussenuit te gaan. In Valencia was het 18 graden in de middag en een stukje langer licht, dus dat voldeed aan die verwachting. En er was meteen een gelegenheid om mijn poging tot Spaans te oefenen.

Daarnaast is het echt een leuke plek voor foodies. Ze hebben er lekker en gezond eten en niet overdreven duur. Nog een foodietip: La Manera Cocktails & Coffee. Ze hebben daar naast een overheerlijk  pannenkoekenontbijt (met bosbessen en hüttenkase) ook een goede avondkaart met gezonde gerechten. En hele lekkere koffie. En er werd ook gevraagd of je een allergie had (in plaats van andersom zoals in de meeste restaurants). Meer informatie over dit leuke restaurantje vind je hier.

Naast het eten (ik blijf een foodie) waren er veel mooie gebouwen, hebben we veel gewandeld en zelfs nog een hardloopwedstijd gedaan. Deze werd gehouden bij de Harbour Club in de haven van Valencia, 8 km fietsen vanaf het centrum. De fietstocht was dus ook meteen de warming up.

Je mocht ook verkleed meedoen aan deze loop, ik grapte dat we verkleed waren als Hollanders met ons Dietistleiden.nl shirt aan. De temperatuur was wel wat fris (het was een avondloop), maar er was weinig wind. Het parcours was behalve wat bochten wel snel. En de Spanjaarden trouwens ook. Maar geheel boven verwachting behaalde ik derde plaats bij de dames. Ik kreeg een glazen plaat met gravering mee. Wat een te gekke souvenir was dat!

De rest van de dagen hebben we heerlijk door het park gewandeld, het strand bezocht en genoten van het mooie Valencia. Het jaar eindigde welliswaar met de griep (ik geloof dat er geen ontkomen aan was), maar 2018 wordt vast weer een mooi jaar!

dietistleiden

Hardlopen

Maandblog

Nieuwsblog

Vacature diëtist zwangerschapswaarneming voor 24-36 uur per week in Leiden (ZZP)

01-08-2022
In verband met zwangerschapsverlof ben ik op zoek naar een diëtist(e) die voor mijn praktijk Everdien...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder