Nieuwsblog

Voorverkoop 'Eet als een expert -Zwanger!' gestart

13-03-2019
Diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek is bezig met de afronding van het boek ‘Eet als...
Lees verder

Berichtgeving contractering zorgverzekeraars Everdien Foodcoaching

19-12-2018
Naast het gesprek op de praktijk heeft een dietist ook indirecte tijd (waar een client niet bij zit) aan dossier,...
Lees verder

Update Red de dietist

27-09-2018
De actiegroep Red de dietist heeft inmiddels bijna 1500 leden, een comité en we zijn een petitie...
Lees verder

Maandblog januari

04-03-2018
Maandblog januari - Dietistleiden.nl Januari is altijd een bijzondere maand. Het start van het nieuwe jaar, de administratie qua consulten is veranderd en ook het vooruitzicht op weer veel nieuwe activiteiten. Het zal je wellicht niet verrassen dat er deze maand een hoop nieuwe aanmeldingen zijn. Ik vind het fijn om te zien dat mensen de stap nemen om met begeleiding aan de slag te gaan. Samen sta je sterker!

In januari kreeg ik de vraag of ik discussieleider wil zijn op het congres 'de Eetprikkel'. Ik begeleid dan de sessie en houd de discussie levendig. Daarbij zorg ik voor de vertaling van de wetenschap naar de praktijk, zodat de deelnemers met goede ideeën naar huis gaan. Ik ben nog nooit eerder discussieleider geweest, dus uiteraard zei ik ja (haha).

Presentaties

Hardlopen was het thema van de presentatie die ik bij de atletiekvereniging AAV’36 in Alphen aan de Rijn gaf. Nog specifieker ging het om de marathon voorbereiding, zeker daarbij is voeding een serieuze zaak. En over voeding valt genoeg te vertellen, dus het uur vloog voorbij. De waarde van voeding bij sport wordt vaak onderschat (maar soms ook overschat). Op elk niveau valt er winst te halen.

Hardlopen

Er stonden deze maand ook een aantal leuke loopjes op de planning. Zo deed ik onder andere de Kidneyrun in Almere, de Drechtloop in Leimuiden en ook een baanloop in Aalsmeer. Bij de baanloop in Aalsmeer loop je 1, 3 of 5 km op de atletiekbaan. Door deze maandelijkse meetmomenten kun je mooi je voortgang bijhouden. En na afloop krijg je ook nog een leuk plantje, daar loop je toch graag een blokje voor om. En elke keer een stukje sneller zijn is natuurlijk ook een mooie beloning. En ook deze maand was ik weer sneller.

Qua hardlopen begin ik dit jaar met het focussen op de korte afstanden (5 en 10 km). Vorig jaar had ik een blessure waar ik toch wel even zoet mee was. Nu wil ik weer stap voor stap werken aan meer snelheid, te beginnen met een PR op de 5 km. Dit PR staat nu op 24:06. Onder de 24 minuten is daarom een van mijn doelen. Ik train hier naartoe door regelmatig intervallen te doen. Ik heb nog geen wedstrijd waarin dit moet gebeuren. Maar omdat ik zoveel loop hoop ik dat ik dit in de lente een keer ergens kan behalen. Uiteraard lees je het dan hier.    

dietistleiden

Maandblog

Hardlopen