Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Maandblog februari

Terug
11-04-2018
Maandblog februari - Dietistleiden.nl Februari is de maand van leuke plannen maken en voorbereiden, zo sta ik bijvoorbeeld in april op een baby- en peutermarkt in Leiden. Maar februari is natuurlijk ook de kortste maand en vliegt zo weer voorbij. Daarnaast ga ik ook spreken op een symposium in mei (meer info vind je hier). Dus ik kan op tijd beginnen met de voorbereiding. Dat scheelt een hoop last-minute stress. Goed voornemen toch?

Hardlopen
 

Deze maand merkte ik dat ik weer aardig op snelheid begin te komen. Bij twee 5 km wedstrijden liep ik zelfs weer in de 24 minuten. Uiteindelijk hoop ik binnenkort ook onder de 24 minuten te lopen. Maar dat heeft geen haast. Ik merk dat het altijd zoeken is naar de balans met werk en sport. Zeker als het wat drukker is met werk kan ik niet altijd van mijzelf verwachten dat ik ook nog piek met sportresultaten. Dat maakt het lopen wel fijn. Je traint gewoon als je tijd en zin hebt.

Het is wel duidelijk dat de wind en de kou invloed hebben op de loopjes. Bij de Noord AA polder in Zoetermeer waren er windsnelheden van 40 km/uur. De route is heen en weer, dat zorgde voor volle bak wind tegen op de terugweg. Dat vraagt om een goede strategie, ik wil mijn krachten zo goed mogelijk verdelen tijdens de race. Ik probeerde daarom slim te schuilen achter een groepje, daardoor kon ik wat sparen. Zo kon ik ze uiteindelijk keihard voorbij in de eindsprint. Uiteindelijk werd ik 7e dame van de 58, niet slecht. Bij de Groenhovenloop werd ik zelfs 4e en verloor ik het in de eindsprint. Ik had al zoveel harder gelopen dan in tijden en had duidelijk met mijn krachten gesmeten. Wel lastig hoor, om het op de laatste 150 meter te verliezen. Maar het is goed te relatieveren, ik liep namelijk mijn snelste tijd in het afgelopen half jaar. Dus dit was duidelijk het maximaal haalbare die dag.

Helaas merkte ik wel dat mijn kuit wat pijnlijk werd na de Baanloop, uiteindelijk bleek dit een microscheur in de kuitspier te zijn. Niets kapot dus, vooral even pech. Gelukkig was fietsen en rustig lopen wel een optie. Het lopen liet ik zekerheidshalve even achterwege. En ik zal eerlijk bekennen dat het koude weer ook niet echt uitnodigde, waardoor ik 1 keer binnen en 1 keer buiten heb gefietst.

Bij deze kortste maand past wel een wat kortere blog. Volgende maand weer 31 dagen, ben ik jarig én bestaat mijn bedrijf ook alweer 4 jaar. En er staat nog veel meer leuks op de planning....wordt vervolgd!

dietistleiden

Maandblog

Hardlopen

Dietist

Nieuwsblog

Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder

Miniblog: plezier in het proces

23-11-2020
Plezier in het proces, follow the fun! Je doel bereiken is natuurlijk heel fijn, maar nog belangrijker is plezier...
Lees verder

Voedingsbegeleiding en fysiotherapeutische revalidatie na het Coronavirus/COVID-19

16-04-2020
De zorg staat niet stil en gaat in aangepaste vorm verder door middel van eConsults. Op deze pagina is meer...
Lees verder

eConsult in de praktijk

09-04-2020
"Wat fijn dat de afspraken op deze manier toch door kunnen gaan", is wat ik de afgelopen weken regelmatig heb...
Lees verder

Maatregelen Coronavirus

15-03-2020
Corpus Mentis is vanaf heden beperkt open vanwege het corona virus (COVID-19). Fysiotherapie Patiënten...
Lees verder