Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Berichtgeving contractering zorgverzekeraars Everdien Foodcoaching

Terug
19-12-2018
Naast het gesprek op de praktijk heeft een dietist ook indirecte tijd (waar een client niet bij zit) aan dossier, overleg met andere zorgverleners/mantelzorgers en rapportages. Per 2019 vervalt deze indirecte tijd door een beleidsregel van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Dit zou verrekend moeten worden in de tarieven van de zorgverzekeraars, maar dat is helaas bij geen enkele zorgverzekeraar gebeurd. Door dit en andere beperkende regelgeving door de zorgverzekeraars heeft Everdien Foodcoaching in 2019 geen contracten afgesloten met:

- Zilveren Kruis Achmea (Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, Interpolis, ZieZo, ProLife,  OZF)
 
- Caresq (Besured, Promovendum, National Academic)  
- De Friesland (Kiemer)

Wat betekent dit voor u?

Allereerst bent u in 2019 ongeacht uw zorgverzekeraar natuurlijk van harte welkom. Indien u verzekerd bent bij de bovenstaande zorgverzekeraars, ontvangt u voortaan de nota rechtstreeks, deze kan dan worden voldaan met een pinbetaling op de praktijk. Deze nota kunt u dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar. Gemiddeld wordt 75% van het consult vergoed. Deze vergoeding kan verschillen per zorgverzekeraar, dus u kunt hier van tevoren naar informeren bij uw zorgverzekeraar. Vanzelfsprekend kunt u ook overstappen naar een andere verzekeraar. U dient dan voor 1 januari uw verzekering stop te zetten. Als u uw zorgverzekering hebt opgezegd voor 1 januari, heeft u tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Met alle andere verzekeraars heeft Everdien Foodcoaching in 2019 wél een contract.


Everdien van der Leek – Initiatiefnemer actiegroep Red de Diëtist

Ook in 2019 zal vanuit Everdien Foodcoaching weer worden gestreefd naar de beste zorg én dat stapje extra blijven we graag doen. Everdien Foodcoaching zet zich in voor eerlijke tarieven en betere zorg via de actiegroep “Red de diëtist”. Wist u trouwens dat Everdien Foodcoaching initiatiefnemer is van ‘Red de diëtist’ en er daardoor in het afgelopen jaar gesprekken zijn geweest met zorgverzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit en het Ministerie van Volksgezondheid? Mochten er nog vragen zijn, neem gerust contact op (rondom de feestdagen is de praktijk minder goed bereikbaar, maar mail wordt wel gelezen).

Nieuwsblog

Dochter van dietist en gezondheidswetenschapper Everdien geboren!

04-12-2022
Op zondag 20 november om 6.55 is onze dochter Amber Isabelle Horlings geboren. Amber en wij maken het goed, we genieten...
Lees verder

Zwangerschapsverlof Everdien van der Leek / Maternity leave Everdien van der Leek

27-09-2022
(For English, see below) Vanaf 15 oktober 2022 gaat diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek...
Lees verder

Lancering van de Leuker Leven Podcast

05-01-2022
Ja, hij staat online. Ik heb sinds kort mijn eigen podcast: de Leuker Leven Podcast. Thema's als voeding, leefstijl,...
Lees verder

Fijne feestdagen en tot 2022!

24-12-2021
Namens het team van Corpus Mentis, Centrum Fysiotherapie & Wetenschap te Leiden hele fijne feestdagen gewenst! Tot...
Lees verder

Update 19-12-2021: Maatregelen Corpus Mentis vanwege het coronavirus

14-12-2020
Corpus Mentis is open voor fysiotherapie en dietetiek (reguliere zorg, revalidatie en spoedzorg) met aangepaste...
Lees verder