Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Berichtgeving vergoeding en tarieven 2020

Terug
02-01-2020
In 2020 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed, geldt het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar (tenzij u een een hoger vrijwillig eigen risico heeft). Kinderen tot 18 jaar hebben géén eigen risico. Indien u uw eigen risico nog niet verbruikt heeft, worden de kosten van de diëtist via de zorgverzekeraar in rekening gebracht. Raadpleeg van tevoren uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding vanuit Ketenzorg
Voor mensen met diabetes, COPD en cardiovasculair risico is er vanuit de zorgverzekeraars een regeling, genaamd 'ketenzorg'. Is er sprake van diabetes, COPD of cardiovasculair risico, vraag dan de huisarts voor een verwijzing naar de diëtist binnen de ketenzorg. De kosten voor dieetadvies worden dan vergoed vanuit het basispakket en gaat niet ten laste van het eigen risico. 

Verwijsbrief
Vanaf augustus 2011 kunt u zonder verwijzing naar de diëtist. In sommige gevallen is toch een verwijzing van uw (huis)arts nodig. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. De volgende zorgverzekeraars vereisen een verwijsbrief: CZ, Nationale Nederlanden, Just, CZ Direct en OHRA.

Contracten: 
Everdien Foodcoaching heeft in 2020 geen contracten afgesloten met:       
- CZ: Ohra, Nationale Nederlanden, Just, CZ direct
- ASR, Ditzo, de Amersfoortse
- Achmea: FBTO, Zilveren Kruis, interpolis, de Friesland, Zilveren Kruis Ziezo, Prolife
- Caresq: Promovendum, National Academic, Besured, Eucare, iptiQ, Aevitae 

Everdien Foodcoaching heeft wel contracten met:     
Zorg en Zekerheid, AZVZ
- ONVZ, PNO Zorg, VvAA
- Menzis, Anderzorg, Hema
- DSW, Stad Holland, inTwente
- VGZ, IZZ, IZA, Univé, Zekur, UMC, Bewuzt 

Wat betekent dit voor u? 
Allereerst bent u in 2020 natuurlijk van harte welkom in de praktijk, ongeacht uw zorgverzekeraar.Indien u verzekerd bent bij de bovenstaande zorgverzekeraars, ontvangt u voortaan de nota rechtstreeks. Deze kan dan worden voldaan met een betaallink. De nota kunt u dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar. De vergoeding die u vervolgens uitbetaald krijgt, kan verschillen per zorgverzekeraar. Gemiddeld wordt 75% van het consult vergoed. U kunt hier van tevoren naar informeren bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar verrekent zoals gebruikelijk deze nota eerst met eventueel openstaande eigen risico. 

Tarieven voor niet gecontracteerde zorg (2020):
Eerste consult 75 - 90 minuten - € 90 - € 108,00
Vervolgconsult 25 minuten - € 36,00
Toeslag Huisbezoek - € 28,50 Indien u verzekerd bent bij de bovenstaande zorgverzekeraars, ontvangt u voortaan de nota rechtstreeks, deze kan dan worden voldaan met een pinbetaling op de praktijk. Deze nota kunt u dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar. 

Deze tarieven gelden voor de gehele behandeltijd. De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:
Directe tijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;
Individueel dieetconsult: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

Annuleren afspraak
Wanneer u niet verschijnt op de afspraak zonder tijdig telefonisch bericht (minimaal 1 werkdag van te voren), dan wordt 15 minuten van de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Nieuwsblog

Berichtgeving vergoeding en tarieven 2020

02-01-2020
In 2020 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor alle zorg die vanuit...
Lees verder

Het inkijkexemplaar van Eet als een expert- Zwanger! staat online

19-05-2019
Nu online te bekijken, het inkijkexemplaar van 'Eet als een expert - Zwanger!' Je vind 'm...
Lees verder

Voorverkoop 'Eet als een expert -Zwanger!' gestart

13-03-2019
Diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek is bezig met de afronding van het boek ‘Eet als...
Lees verder

Berichtgeving contractering zorgverzekeraars Everdien Foodcoaching

19-12-2018
Naast het gesprek op de praktijk heeft een dietist ook indirecte tijd (waar een client niet bij zit) aan dossier,...
Lees verder

Update Red de dietist

27-09-2018
De actiegroep Red de dietist heeft inmiddels bijna 1500 leden, een comité en we zijn een petitie...
Lees verder