Nieuwsblog
23-11-2016
Uit onderzoek van het VUMC Amsterdam blijkt dat 6,2% van de Nederlanders last heeft van klachten als reactie op gluten (onderzoek gedaan onder 785 respondenten). Het gaat om klachten als een...
27-10-2016
Bloemkoolcouscous is het ideale recept om meer groenten binnen te krijgen, niet veel koolhydraten, maar zeker goed verzadigd te zijn. Het is snel klaar én je kunt eindeloos variëren. Vis,...
12-10-2016
De zomer is weer voorbij. Misschien ben je op vakantie geweest en ben je teruggekomen met extra kilo’s (en dan niet in je koffer ;-)). Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Hoe...
28-09-2016
Op zaterdag 24 september was er een terugkomdag georganiseerd voor deelnemers van de kookworkshops van “Op de kook toe” door De Bakkerij in Leiden. Voor dit project ontwikkel ik recepten...
21-09-2016
Everdien Foodcoaching gaat meewerken aan de vernieuwde website (lancering volgt snel) van de Leiden Marathon. Dat betekent goede blogs over voeding en er komt nog veel meer moois aan!
Op de...
29-07-2016
...
07-07-2016
“Van de diëtist mag ik zeker alleen maar salades?” Ook diëtisten hebben soms te maken met hardnekkige vooroordelen. Zo zouden we bijvoorbeeld nooit snoepen…of is dat...
01-07-2016
Vier uur cup a soup, dat zouden meer mensen moeten doen. Wie kent deze slogan en de bijpassende reclames niet? Na het lezen van deze review denk je er misschien anders over.
Cup a soup tomaten...
20-06-2016
Jouw meest waardevolle voedingsadvies Voor de winactie van het I’m a foodie boek “Eet als een expert”, vroeg ik op de facebookpagina van Everdien Foodcoaching om jullie meest...
09-06-2016
Eet jij al als een expert? Ik als diëtist en gezondheidswetenschapper wil mij onderscheiden met het beste, wetenschappelijk onderbouwde advies. Goede en betrouwbare adviezen op maat waar je echt...
29-05-2016
Leiden Halve Marathon: I did it! 4 seconden met een eindsprint van 16 km/per uur, maar hij is binnen! Onder de magische grens van 2 uur én 55 seconden van mijn PR af. Hoe mijn halve marathon...
24-04-2016
Over een maand is het al zover, het piekmoment, mijn halve marathon in Leiden. De poging tot het verbreken van mijn PR.
Ik ben niet zenuwachtig, maar kijk wel uit naar het moment dat het zover...
21-04-2016
De voedingswetenschap en diëtetiek is continu in ontwikkeling. Nieuwe onderzoeken, resultaten en ontwikkelingen zorgen ervoor dat het belangrijk is om de kennis op peil te houden. Via...
12-04-2016
Met schaamrood op de kaken eindelijk een nieuw blog over mijn weg naar de Leiden halve marathon. Druk, druk, druk je kent het wel. Mag geen excuus zijn, maar toch gaan de werkzaamheden op de praktijk...
24-03-2016
Vandaag bij "Op de kook toe" voor de vrijwilligers/begeleiders van de kookateliers een presentatie gehouden over de nieuwe Schijf van Vijf. Everdien Foodcoaching geeft regelmatig...
22-03-2016
Vandaag is het eindelijk zover, de nieuwe Schijf van Vijf is bekend gemaakt door het Voedingscentrum. In november waren de Voedingsrichtlijnen door de Gezondheidsraad al vernieuwd, dus een nieuwe...
21-03-2016
De Nationale Week van Zorg en Welzijn is met een zeer gevarieerd programma succesvol verlopen. Ruim 1.300 locaties door heel Nederland openden hun deuren met gevarieerde en leerzame activiteiten waar...
11-03-2016
Na de loop in Woerden heb ik lekker kunnen herstellen door wat te zwemmen, fietsen en wandelen. Dat klinkt wat veel en bijna als een triathlon, maar het waren korte afstanden en rustig aan. Het was...
11-03-2016
Corpus Mentis, Centrum voor Fysiotherapie, Diëtetiek en Wetenschap opent haar deuren voor publiek op zaterdag 19 maart vanwege de Week van Zorg en Welzijn. Tussen 12:00 - 15:00 uur kun je op...
07-03-2016
De titel geeft het een beetje weg, ondanks m’n enthousiasme en geslaagde trainingen in week 1 en 2 kreeg ik in week 3 wat klachten. Geen pijntjes die echt een blessure te noemen zijn, wel een...
01-03-2016
In trainingsweek 2 stonden er weer 38 kilometers op de planning. Met 4 trainingen in een week is goede voeding voor het herstel extra belangrijk. Op mijn hardloopshirt staat ook de tekst “Loop...
29-02-2016
Quinoa is eigenlijk geen graan maar een zaad en wordt vaak gebruikt als vervanging van couscous of bulghur. Quinoa is van nature glutenvrij en een bron van eiwitten. Verder bevat quinoa vezels,...
26-02-2016
Hoewel ik doorgaans redelijk wat in beweging kom mag ik met dit schema meteen “aan de bak”. De eerste week staan er 40 trainingskilometers op de planning, dat is een aantal wat ik normaal...
25-02-2016
Couscous is erg makkelijk te maken, en ook heel geschikt in een lunchsalade. Deze frisse salade is lekker voedzaam en vullend, en je kunt ‘m koud eten. Het recept is vegetarisch maar je kunt de...
19-02-2016
Meestal schrijf ik op mijn site over voeding, wetenschap en alle leuke dingen die ik mag doen met mijn praktijk. Maar zoals een aantal van jullie weten heb ik ook nog een andere passie…sport....
04-02-2016
Met de goede voornemens ben je natuurlijk al gestart, maar alle hulp is daarbij altijd welkom. Of heb je juist de hulp nodig om te starten? Everdien Foodcoaching zoekt deelnemers voor een onderzoek...
30-01-2016
Al langere tijd droomde ik over een wafelijzer. Niet voor de Belgische wafels, maar om gezondere wafels te maken waar je bijvoorbeeld ook mee kan ontbijten en lunchen, lekker voor de variatie. Omdat...
29-01-2016
De meeste soep en bouillonblokjes zitten vaak vol met smaakversterkers en bevatten veel zout. Met het volgende recept maak je een puur soepje, zonder dat het teveel tijd en moeite kost!...
26-01-2016
Cruesli bevat veel toegevoegde suikers, maar de "balans/light" uitvoering is helaas niet veel beter. Deze bevat maar liefst vier varianten van suiker: suiker, oligofructose, glucosestroop...
25-01-2016
Dit recept is in vele varianten op het internet te vinden. De reden dat deze pannenkoek zo populair is geworden is waarschijnlijk de eenvoud. Met maar 4 ingrediënten (die je waarschijnlijk wel...
05-01-2016
Deze wortel bananencake kwam uit gemak tot stand. De meeste bananencakerecepten bestaan uit amandelmeel, wat best prijzig is en niet overal te verkrijgen. Bij gebrek aan amandelmeel in de kast heb ik...