Home Contact Sitemap
Deel deze pagina:

Vergoedingen

In 2024 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed, geldt het wettelijk verplichte eigen risico van 385 euro per jaar (tenzij je een hoger vrijwillig eigen risico hebt). Kinderen tot 18 jaar hebben géén eigen risico. Indien je je eigen risico nog niet verbruikt hebt, worden de kosten van de diëtist via de zorgverzekeraar bij jou in rekening gebracht. Raadpleeg van tevoren uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Verwijsbrief
Je kunt bij bijna alle verzekeraars zonder verwijzing naar de diëtist. In sommige gevallen is toch een verwijzing van je (huis)arts nodig. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. De volgende zorgverzekeraars vereisen een verwijsbrief: CZ, Nationale Nederlanden, Just, CZ Direct en OHRA.

Contracten: 
Everdien Foodcoaching heeft in 2024 geen contracten afgesloten met:       
- CZ: Ohra, Nationale Nederlanden, Just, CZ direct

Everdien Foodcoaching heeft in 2024 wel contracten met:     
- ASR, Ditzo, de Amersfoortse
- Achmea: FBTO, Zilveren Kruis, interpolis, de Friesland, Zilveren Kruis Ziezo, Prolife
Zorg en Zekerheid, AZVZ
- ONVZ, PNO Zorg, VvAA, Jaaah
- Menzis, Anderzorg, Hema
- DSW, Stad Holland, inTwente
- VGZ, IZZ, IZA, Univé, Zekur, UMC, Bewuzt, Promovendum, National Academic, Besured
- Caresq: Eucare, Aevitae

Wat betekent dit voor jou?
Allereerst ben je in 2024 natuurlijk van harte welkom in de praktijk, ongeacht welke zorgverzekering je hebt. Indien je verzekerd bent bij de bovenstaande zorgverzekeraars, ontvang je de nota rechtstreeks. De rekening betaal je dan zelf en kun je dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar. De vergoeding die je vervolgens uitbetaald krijgt, kan verschillen per zorgverzekeraar. Gemiddeld wordt 75% van het consult vergoed. Je kunt hier van tevoren naar informeren bij je zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar verrekent zoals gebruikelijk deze nota eerst met eventueel openstaande eigen risico.

Tarieven voor niet gecontracteerde zorg (2024):
Eerste consult 75 - 90 minuten | € 120,25 - € 144,30
Vervolgconsult 30 minuten - € 48,10
Toeslag Huisbezoek - € 37,00
Indien je verzekerd bent bij de bovenstaande zorgverzekeraars, ontvang je voortaan de nota rechtstreeks, deze kan dan worden voldaan met een pinbetaling op de praktijk. Deze nota kun je dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar. 

Deze tarieven gelden voor de gehele behandeltijd. De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:
Directe tijd: de tijd waarbij je als cliënt aanwezig bent;
Individueel dieetconsult: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies. Hier ben je als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

Afspraak annuleren en afspraak missen
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een afspraak moet verplaatsen. Dit kan tot 24 uur van te voren. Wanneer je niet verschijnt op de afspraak zonder tijdig telefonisch bericht of mail (minimaal 24 uur/tenminste 1 werkdag (dus geen weekenddag) van te voren), dan wordt er € 32 euro in rekening gebracht. Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Annuleren tot 24 uur/1 werkdag voor de afspraak is uiteraard kosteloos.

Nieuwsblog

Leuker Leven Podcast aflevering 2: Opnieuw beginnen

04-03-2024
Na 2 jaar is die daar dan eindelijk, aflevering 2: opnieuw beginnen. Een thema wat meteen een passend onderwerp is voor...
Lees verder

Update: Advies bij koemelkallergie

09-08-2023
De komende tijd zet ik mijzelf weer op scherp door de teksten van mijn website weer te updaten/actualiseren. Zo kun je...
Lees verder

Terugkeer Everdien van der Leek op de praktijk

07-02-2023
(For English, see below) Vanaf maandag 27 februari start diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der...
Lees verder

Dochter van dietist en gezondheidswetenschapper Everdien geboren!

04-12-2022
Op zondag 20 november om 6.55 is onze dochter Amber Isabelle Horlings geboren. Amber en wij maken het goed, we genieten...
Lees verder

Zwangerschapsverlof Everdien van der Leek / Maternity leave Everdien van der Leek

27-09-2022
(For English, see below) Vanaf 15 oktober 2022 gaat diëtist en gezondheidswetenschapper Everdien van der Leek...
Lees verder